Készülnek a rendezvényekre az önkormányzatok

Ha nem robban be a Covid-járvány negyedik hulláma, és a jogszabályok is lehetővé teszik több mint 5 millió beoltott lakos után, akkor a települések megrendezik a szokásos helyi ünnepeiket.

Barta Zsolt

Kecelen nagy hagyomány a szüreti felvonulás

Fotó: Barta Zsolt / archív

Temerini Ferenc, Soltvadkert polgármestere azt nyilatkozta a hírportálunknak, hogy augusztus 20-án családi napot rendeznek a Vadkerti-­tó partján. Bár ezen a napon nem szoktak ünnepséget tartani, most megteszik. Ráadásul a nyári nyaralószezon is ezen a napon szokott véget érni az országban. Bízik abban, hogy fellép majd a KFT zenekar is. Soltvadkerten idén a szeptember 19-i hétvégére tervezik a szokásos szüreti fesztivál megrendezését. Péntek délután kezdődik, vasárnap este végződik. A fellépők között lesz a Margaret Island és a Kowalsky meg a Vega együttes.

A szokásos decemberi virágfesztivál megrendezésének a lehetőségéről még nem tudott lapunknak nyilatkozni Haszilló Ferenc keceli polgármester. Mint mondta, tavaly is berobbant ősszel a Covid második hulláma, most is beszélnek egy negyedik hullámról. Amire viszont készülnek, az a szüreti fesztivál, amelyet az augusztus 20-ai hétvégén tartanak meg. Az ünnep napján Szent István-szobrot kívánnak avatni.

Tabdiban Fábián Sándor polgármester annyit mondott, hogy várja a rendeletet, amely pontosan előírja, mekkora tömeg és milyen feltételek mellett gyűlhet össze egy-egy nagyobb rendezvényen. A szeptemberi falunapon ugyanis a település centrumában több százan ünnepelnek együtt.

Bak Nándor, Izsák jegyzője is azt mondja, hogy jó lenne látni azt a feltételrendszert, amely alapján nagyobb rendezvényeket meg lehet tartani a városban, a Tegyünk Izsákért Egyesület ugyanis június 20-án gyermeknapot rendezne. Felvetődött, hogy júliusban megrendezik a hagyományos pörköltfőző versenyt, illetve októberben az idősek napját is, mondta a jegyző.

Kecelen nagy hagyomány a szüreti felvonulás
Fotó: Barta Zsolt / archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!