kultúra

2021.04.09. 13:21

Számos programmal készül a kecskeméti könyvtár a költészet napjára

Irodalmi fejtörők, szabadulószoba és vers mindenkinek – ezt kínálja Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár a Költészet napja alkalmából.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

1964 óta hivatalosan április 11-e a magyar költészet napja. Ebből az alkalomból országosan irodalmi estekből, könyvbemutatókból, író-olvasó találkozókból válogathat a kultúraszerető közönség. Ez azonban két éve már csak emlék, mivel a járványhelyzet csak online megemlékezést tesz lehetővé.

Idén, a tavalyi évhez hasonlóan, a megyei könyvtár is online ünnepli meg e neves napot. Az irodalom nagyjai a Könyvtár online játékain keresztül elevenednek meg.

A gyerekeknek a verses játékokon túl egy kreatív rajzos feladattal készültek a könyvtárosok, míg a tinik egy online szabadulószobából próbálhatnak meg kijutni, melyhez a magyar irodalom jeles személyeihez kapcsolódó fejtörőket kell megoldaniuk.

Korosztálytól független szórakozást kínálnak a Vers mindenkinek videói, ahol legkiemelkedőbb színészek tolmácsolásában hangzanak el a már jól ismert sorok.

A kreativitást és az ügyességet ezúttal is honorálja a könyvtár. A kisebbek az Erdőszelfi – vándortábori versek című kötethez készült filmből inspirálódva rajzolhatják meg kedvenc természetbeli foglalatosságukat, melyekért cserébe, ha melléjük szegődik a szerencse, egy-egy ajándékkönyvvel lehetnek gazdagabbak. Azok a tinik pedig, akik elég ügyesek ahhoz, hogy kijussanak a virtuális kalitkából, jutalomként szintén nyereményben részesülhetnek.

A költészet napjához kapcsolódó programok elérhetőek az alábbi linkeken:

Áprilisi versözön (irodalmi játékok gyerekeknek)

„Szállj költemény, szólj költemény…” (irodalmi játékok tiniolvasóknak)

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!