kultúra

2021.04.19. 20:00

Nagyon sokan veszik igénybe a megyei könyvtár Ablak-kölcsönzőjét

Hihetetlen érdeklődés övezi a kecskeméti Bács-Kiskun megyei Katona József Könyvtár Ablak-kölcsönző szolgáltatását. Nemcsak igénylik a könyveket, meglepően sok az új beiratkozó is.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A kecskeméti és környékbeli olvasóközönség legnagyobb örömére a belügyminiszter határozata értelmében 2021. április 7-től újraindulhatott a könyvtár Ablak-kölcsönző szolgáltatása, a kávézó résznél kialakított ablaknál. Az azóta eltelt két hét alatt, betartva a járványügyi előírásokat – látványosan sokan éltek ezzel a lehetőséggel.

Eddig számadatokból kiderül: 1020 fő kölcsönzött könyvet, összesen 3668-att, emellett 4093 kint lévő dokumentumot vittek vissza, mindezeken túl 116-an új tagként iratkoztak be.

A kormányrendelet értelmében a kényszerű, 1 hónapig tartó teljes zárvatartást követően bizakodásra ad okot, hogy rövid idő alatt ekkora érdeklődést volt tapasztalható. A könyvtárban dolgozók továbbra is mindent megtesznek, hogy az olvasás biztonságos szolgáltatás maradjon. Köszönik, hogy ebben a vírussal terhes időszakban szívesen fordul hozzájuk a kultúraszerező olvasóközönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!