galériával

2021.03.31. 17:19

Húsvéti tárlat nyílt a nagykőrösi kirakatban

A húsvét jegyében folytatódik a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ szervezésében megvalósuló Kirakat Tárlat Nagykőrösön.

Horváth Péter

Nagykőrösön kirakat tárlat nyílt.

Fotó: BUS CSABA

Kedd óta láthatóak a Szabadság tér 6. szám alatti kirakatban az új kiállítás darabjai. A kiállításfolyam Húsvéti Tárlatán a lakiteleki Szelesné Kása Ilona, a Népművészet Ifjú Mestere díjjal kitüntetett öko-művésztanár és tanítványai által festett tojásokat és a nagykőrösi múzeum húsvét ünnepéhez kapcsolódó tárgyait tekinthetik meg a járókelők.

A húsvéti hangulatot számos különböző technikával készült húsvéti tojás idézi meg. Látható írott egyszerű hímes, aranyírott hímes vagy növényi rátétes hímes tojás, de nem csak a technikák gazdagok, hanem a felvonultatott színek is.

Különleges tojások is helyet kaptak az üveg mögött: többek között fürj, fácán, törpetyúk, vadkacsa, hattyú, emu és strucc tojásait láthatnak az ott elhaladók.

A húsvéti tojáshoz szükséges eszközök és alapanyagok mellett a megújuló Népi fajátszótér húsvéti témájú élményelemei, játék nyulai is helyet kaptak a kiállított darabok között, sőt az arra sétálók locsolóverseket is olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!