verseny

2021.02.24. 18:47

Jókai regénye ihlette a plakátokat Kecskeméten

A kecskeméti Hírös Agóra Ifjúsági Otthon plakkáttervező versenyt hirdetett Jókai Mór születésének 196. évfordulója alkalmából.

Sebestyén Hajnalka

Az online eredményhirdetést a Hírös Agórában vették fel.

Forrás: Hírös Agóra

A Magyar Széppróza Napja alkalmából A kőszívű ember fiai regényhez kapcsolódóan plakáttervező versenyt hirdetett a kecskeméti Hírös Agóra Ifjúsági Otthon.

A Magyar Széppróza Napjára szervezett plakáttervező pályázattal idén Jókai Mór születésének 196. évfordulójára emlékeztek meg. Ennek alkalmából arra kérték a kecskeméti és Kecskemét környéki diákokat, készítsenek plakátot Jókai egyik legismertebb műve A kőszívű ember fiai című regénye alapján, annak egy képzeletbeli színpadi vagy filmadaptációjához. A technika lehetett kollázs, montázs vagy számítógépes grafika egyaránt.

A meghirdetett két korcsoportban hét iskola képviseletében 25 alkotó 27 plakátterve érkezett be. Az alábbi eredmények születtek.

A 7-9. osztályos kategóriában az első két helyet Melján Anna (7. osztály, Katona József Gimnázium) egy-egy alkotása érte el. Harmadik lett Kósa Edina (9.o., Katona gimnázium).

A 10-12. osztályosoknál első helyezést szerzett Ehmann Nikolett (11.o., Katedra középiskola), másodikként végzett Jakab-Tóth Kornélia (10.o., Katona gimnázium) alkotása. A harmadik helyezést megosztva érdemelte ki Füleki Barbara (12.o., Kada Elek középiskola) és Benkovszki Judit (11.o., Katedra) pályaműve.

A zsűri munkájában részt vett: Szabó Ferenc grafikus, Acsai Rita, az Ifjúsági Otthon DiákGalériájának vezetője, valamint Németh Ábel Hírös Agóra kiállítás-szervezője volt. A koordinátori szerepet Csizmadia Ilona az Ifjúsági Otthon közművelődési munkatársa töltötte be. A versenyben együttműködő partner és támogató volt a Magyar Irodalomtörténeti Társaság helyi csoportja.

A helyezést elérő plakáttervek megtekinthetők a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Facebook oldalán online tárlatként, valamint március 15-éig az Ifjúsági Otthon utcai ablakaiban kirakatkiállítás keretében is láthatók.

Az online eredményhirdetést a Hírös Agórában vették fel.
Fotó: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!