verseny

2020.09.30. 12:42

Online szavaltak a kecskeméti diákok

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola a koronavírus-járvány miatt a március 11-re tervezett Petőfi Sándor Szavalóversenyét elhalasztotta.

Sebestyén Hajnalka

A rendezvényt a napokban pótolták, és online formában tartották meg a versenyt. Kecskemét öt iskolájából összesen 17 tanuló vett részt a versenyen, amely a Városi Támogatási Program részeként valósulhatott meg. A diákok online küldték be felvételeiket, melyet a háromtagú zsűri – Kissné Tóth Ildikó tagintézmény-vezető, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Hegedűs Zoltán Jászai Mari-díjas színművész – megtekintett és a következő döntést hozta.

Az 5-6. korcsoportban első lett Tamasi Lili (6. o., Refi), második Boldog Csenge (5. o., Zrínyi), harmadik Szécsi Éva Henrietta (6. o., Kodály Iskola). A 7-8. korcsoportban a legjobbnak bizonyult Adler Kende (8. o., II. Rákóczi), őt követte Pusztai Aladár (8. o., Tóth László), majd László Júlia (7. o., Kodály Iskola). A versenyre két külön jelentkező is volt, Salánki Sámuel és Balogh Réka 3. osztályos tanulók a Kodály Iskolából. A két verselőt a zsűri különdíjban részesítette, Buda Ferenc Kossuth-díjas költő könyvét kapták ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!