orgonák éjszakája

2020.07.26. 12:11

Kecskemét is orgonaszóra alszik el augusztus 8-án

Idén újra megszólal a hangszerek királynője, méghozzá minden egyes hang egyszerre csendül fel, hiszen a múlt évi, sikeres programhoz hasonlóan, idén is több helyszínen csatlakoznak a hangszer kedvelői az Orgonák Éjszakájához.

baon.hu

Budapest, 2019. július 20. Kály-Kullai Rita orgonaművész játszik az Orgonák éjszakája rendezvényén a Fővám téri aluljáróban 2019. július 20-án. Az országos zenei programsorozatot első alkalommal rendezi meg a Filharmónia Magyarország. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Filmharmónia Magyarország évek óta igyekszik megismertetni a különleges hangszert a közönséggel, ezért is kerül a tavalyi, sikeres programot követően idén ismétlésre az Orgonák éjszakája. 2019-ben négy különböző országban, több mint 100.000 orgonasíp szólalt meg, így a szervezők e rendhagyó évben is minél több helyszínen igyekeznek megtölteni orgonahanggal a templomokat, tereket.

A hangszerek országszerte augusztus 8-án, 20 óra 20 perckor szólalnak meg, ezzel veszi kezdetét az Orgonák Éjszakája. A hangszerek királynőjének kedvelői Kecskeméten is részesei lehetnek a különleges programnak, hiszen Dóbisz Áron orgonaművész és Samodai Bence János trombitaművész ad hangversenyt a Barátok Templomában.

Borítóképünk korábbi felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!