zene

2020.06.06. 17:16

Szabadtéri minikoncerteket tartanak Bácsalmáson

A Térzene programnak köszönhetően szombatonként 14 órától szabadtéri koncerteket tartanak a művelődési központ előtti tereken. Első alkalommal a Szeged Trombona Ensemble harsonazenekar mutatkozott be.

Juhász Jenő

Fotó: Juhász Jenő

A Szegedi Harsonaegyüttes a magas művészi színvonalon túl a Magyarországon kevésbé ismert rézfúvós zenekultúra ápolásának és terjesztésének, valamint hangszerük, a harsona sokoldalúságának propagálása szellemében Gyivicsán György művészeti vezető irányításával működik.

Az együttest jellemző magas szintű szakmai felkészültségnek, csapatszellemnek és egyedülálló repertoárnak, valamint az utóbbi években bekövetkezett és a mai napig tartó hangszertechnikai fejlődésnek köszönhetően a formáció a zenetörténet nagy mestereinek műveiből készült átiratokat képes már-már nagyzenekari hangzásban megszólaltatni.

A koncertsorozat keretében délelőtt Jánoshalmán, délután Bácsalmáson és Soltvadkerten, este pedig Kiskunmajsán szórakoztatják a zenekedvelőket.

Fotó: Juhász Jenő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!