Cirókarantén

2020.04.12. 07:00

Otthonaikban alkotnak a kecskeméti bábosok

Miután bezárni kényszerült kapuit a kecskeméti Ciróka Bábszínház, a színészek otthonukban dolgoznak. Fülöp József például négy gyermekével a régi családi tévétornákat idézi meg.

Hraskó István

A bábszínház bezárása óta a színészek önálló produkciókon dolgoznak otthonaikban, a darabokat hetente háromszor – hétfőn, szerdán és pénteken – osztják meg a Ciróka Facebook-oldalán és honlapján. Várakozáson felüli nézettségnek örvendenek a CiróKarantén Színház online előadásai – tudtuk meg a teátrumtól.

A különböző témákban készülő home videókat több ezren nézték már meg, van olyan produkció például, amely négyezer feletti nézettséggel büszkélkedhet.

A színészek minden korosztályra gondolnak. Krucsó Júlia Rita kisfilmjeiben a színekkel ismerkedhetnek az ovisok, verses, zenés formában. Dénes Emőke Keller Dániel zenésztársával Micimackó történetéből és az otthonból inspirálódva indított sorozatot, míg Lendváczky Zoltán és Szabó Nóra rendezőasszisztens a helyes kézmosásról készített videóklipet Maki segítségével, akit a Babaróka előadásból ismerhetnek a gyerekek. Szörényi Júlia – Gubacsi Éva és Sári Miklós báb- és díszletkészítőkkel közösen – A három kismalac és a farkasok című mese alapján alkotott egy olyan kisfilmet, amelyben a bábok és díszletek készítését is bemutatják.

Ivanics Tamás Gogol népszerű monodrámája, az Egy őrült naplója alapján forgat videóblog-sorozatot otthonában, Fülöp József pedig négy gyermekével együtt családi tévétornával szórakoztatja – és készteti mozgásra – a nézőket.

A házi videók mellett a Ciróka folytatja a Vasárnapi Mesébelépő játékot is, amelynek nézettsége szintén rekordot döntött az elmúlt hétvégén. A Mese a Kutyusról meg a Cicusról előadást több mint 1300-an látták két nap alatt. Húsvét vasárnapján is várják a bábszínház rajongóit a képernyők előtt a szokott időben, 10 óra 30 perckor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!