Magyarok Vására

2020.03.06. 19:15

Határon túli magyar kézműveseket is várnak Kiskunhalasra

Idén március 15-én a Hazatalálás Baráti Kör tizenkettedik alkalommal rendezi meg a város piacterén a mára országos hírűvé vált Magyarok Vásárát.

Mester-Horváth Nikolett

A rendezvény célja a vásárlók szemléletformálása, a magyar termelők és kézművesmesterek támogatása, valamint termékeik népszerűsítése. Várhatóan több mint kétszáz magyar kézműves és termelő mutatja meg kiváló minőségű, kis tételben készült, kézi készítésű termékeit a halasi piactéren.

A vásárra kilátogatók megkóstolhatják többek között őstermelők, méhészek, sajtosok, pálinkafőzők, mézeskalácsosok, lekvárosok, sörfőzdék, kürtőskalácsosok finomságait, valamint megtekinthetik egyebek mellett fazekasok, szappankészítők, fafaragók, keramikusok, szőnyegszövők, íjkészítők, cipészek és bőrdíszművesek portékáit is.

Az idei rendezvény különlegessége, hogy a trianoni békediktátum századik évfordulója alkalmából különös figyelmet fordítanak a határon túli magyar kézművesekre és népművészekre. Érkeznek alkotók a szerbiai Bácskából, az erdélyi Kalotaszegről és Mezőségből, illetve Székelyudvarhelyről. A kiállítók mellett a reggeli köszöntő után napközben hagyományőrző csapatok fellépései gondoskodnak a jó hangulatról.

Színpadra lép Vladár Károly furulya- és dudamuzsikus, Bartha Ágoston tekerőlantos Farkas Márton énekessel, Csernik Szende székely mesemondó, a Halas Táncegyüttes és a Halasi Népdalkör, a délvidéki dallamokat játszó Danubia Tamburazenekar, valamint a Kiskun Táncegyüttes és a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola néptáncos növendékei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!