GALÉRIÁVAL

2020.03.11. 07:00

A mesék világában barangoltak a szabadszállási gyermekek

Hajdú Katalin meseíróval találkozhattak a minap a szabadszállási gyermekek. A városi könyvtárban megtartott író-olvasó találkozón a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola harmadik osztályos tanulói a Boldogságcseppek és a Tündértánc című köteteivel ismerkedtek meg. Részesei lehettek egy-egy mesének, valamint bábjáték után néhányuk a saját meséjét is elmondhatta.

Gulyás Sándor

Hajdú Katalint gyermekszeretete, valamint pedagógiai munkája késztette arra, hogy mesekönyveiben megfogalmazza azokat az értékeket, melyeket a kisiskolás korosztály fontosnak tart. Azokat, melyek meghatározzák későbbi életüket, ám lehet, hogy beszélni csak keveset beszélnek róla.

A szerző számára az írás nem csupán önmegvalósítás, hanem hivatás is egyben. A legnagyobb elismerés, amikor a gyermekek odaadással, figyelemmel hallgatják a meséket, beleképzelik magukat a különböző történetekbe. A történetek három téma köré fonódnak. A mesékben fontos szerepet kap a szeretet, a jóság, az összetartozás, a természet közelsége, védelme és megóvása, illetve az állatok szeretete. Az írónő Boldogságcseppek és a Tündértánc című köteteit Illés Márta csodaszép illusztrációi díszítik, melyek újabb adalékkal szolgának a mesék megértéséhez, átéléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!