Kecskemét

2019.04.14. 13:33

Bezárult a kecskeméti gyermek kimonó kiállítás (galéria)

Szombaton különleges programmal zárult a Tavaszi üdvözlet című japán gyermek kimonó kiállítás a kecskeméti Népi Iparművészeti Gyűjteményben.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Három héten át láthatta a közönség a japán gyermek kimonókat bemutató kiállítást, melyet Nakano Kazuko mintegy ezer darabos gyermek kimonó gyűjteményéből állított össze Schmitt Csilla kurátor, a Magyar-Japán Baráti Társaság szombathelyi elnöke.

A zárórendezvényt megtisztelte jelenlétével Takamizu Hidero, a Magyarországi Japán nagykövetség vezető-helyettese. A program első részében Kricskovics Zsuzsanna origami mester origamikat készített a Lions Béke Poszter Pályázat gyermek résztvevőivel. Ezt követően Schmitt Csilla az érdeklődő lányokat kimonóba öltöztette, megtanította számukra, hogyan kell felölteni a hagyományos japán viseletet. Vékony, nyári viseleteket hozott magával, melyeket a legegyszerűbb felvenni.

Végül Schmitt Csilla rendhagyó tárlatvezetést tartott az érdeklődőknek. Bemutatta a különlegességeket a kisbaba és gyermek kimonókból, valamint mesélt az ősi szimbólumokról, melyek mind-mind megjelennek a viseleteken.

A szombati nap folyamán az idén megalakulásának 25. évfordulóját ünneplő Kecskemét-Aomori Baráti Kör is több programot szervezett. Napközben bekapcsolódott a Hunyadivárosban Katana fesztiválba, este pedig szusi estet tartott a Hotel Három Gúnárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!