Kunszentmiklós

2018.12.28. 20:00

Versekkel lassítottak a rohanó tempón

Tizenegyedik alkalommal szerveztek versünnepet helyi civilek Kunszentmiklóson. Idén a bevételt a New York-i Metropolitan egykori karmestere, Banyák Kálmán emléktáblájára szánják a szervezők.

Gulyás Sándor

A versünnep fellépői a díszvendégek társaságában

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Tizenegy éve nincs advent versünnep nélkül Kunszentmiklóson. Idén is zsúfolásig megtelt a Varga Domokos ÁMK színházterme, száznyolcvanan döntöttek úgy, hogy a karácsonyi rohanást lelassítják a versek, a zongoradallamok, fehér abroszos asztalokon pislákoló mécsesek, forralt bor, tea, zsíros kenyér és bejgli társaságában. A versünnep ötletgazdája Tóth Péter Lóránt versvándor, a szervezője, lelki motorja Balogh Mihály tanár, helytörténész volt.

A versünnep fellépői a díszvendégek társaságában
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

A kezdetektől jótékonysági ez a rendezvény, a támogatói jegyekből korábban a helyi hátrányos helyzetű gyerekeket segítették, karácsonyi ajándékokat gyűjtöttek Kárpátaljára, tavaly Banyák Gyula cigány művésznek vásároltak új zongorát, idén pedig a New York-i Metropolitan egykori karmesterének, Banyák Kálmánnak szeretnének emléket állítani Kunszentmiklós főterén – tudtuk meg Tóth Péter Lóránttól.

A versünnep mára kinőtte a város határát, hiszen a környékbeli településekről és a határon túlról, Kárpátaljáról, Délvidékről és Drávaszögből is érkeztek vendégek.

Az adventi versünnep fellépői voltak: Banyák Gyula, Banyák József, Halper László zenészek, Szűcs Miklós népdalénekes, valamint Perdy-Fazakas Brigitte, Mizsei Dorina, Mizsei Molli, Török Luca, Jánosi Márton, Bődi Szabolcs, Dezső Dóra, Mészáros-Tóth Máté és Tóth Péter Lóránt versmondók. A házigazda és műsorvezető szerepét Balogh Mihály töltötte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!