kalocsa

2018.07.25. 14:00

Olaszországban vendégszerepelt a Bokréta

Annak ellenére is nagy siker volt a Bokréta koreográfiája, hogy egy szót sem értettek a nézők. A Bokréta Népművészeti Egyesület „Bokréta” csoportja, amelyet felső tagozatos, illetve középiskolába készülő gyerekek alkotnak, Riminiben, a 11. Mediteranian Organization szervezte nemzetközi folklórfesztiválon vettek részt.

Gábor János

A kalocsai táncosok viselete is újra nagy sikert aratott, rengetegen fotózták a ruhakölteményeket

Fotó: Illésné Koszta Krisztina

– A kalocsai hagyományőrzők egy korosztállyal fiatalabb táncosai tavaly már jártak itt – emlékeztetett felkészítőjük, Illésné Koszta Krisztina néptáncpedagógus, megjegyezve, hogy vélhetően az akkori jó szereplésnek köszönhetik a meghívást.

– A gyerekek a kalocsai ruhát hozták, de a kalocsai mellett bukovinai táncokat is bemutattunk – hangsúlyozta Illésné. Merész húzással egyébként olyan koreográfiát vittek az olaszokhoz, ami gazdagon tartalmaz szöveges jeleneteket, párbeszédeket, kiszólásokat a közönség felé. A lóvásáron játszódó, kifejezetten vicces-­szórakoztató jelenet a néptáncpedagógus elmondása szerint úgy is világosan érthető volt a helyiek számára, hogy kizárólag magyarul szólaltak meg a szereplők.

A kalocsai táncosok viselete is újra nagy sikert aratott, rengetegen fotózták a ruhakölteményeket
Fotó: Illésné Koszta Krisztina

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!