kecskemét

2018.07.04. 11:30

Nyolc aranyérmet táncoltak össze

Tizenegy versenyszámban indultak, és végül nyolc első, egy második és két negyedik helyezéssel, valamint egy különdíjjal tértek haza a kecskeméti Dance for Art Tánc-stúdió növendékei a brassói látványtánc-Európa-bajnokságról.

Hraskó István

Kilencedik alkalommal rendezték meg a látványtánc Európa-bajnokságot, ezúttal Romániában, Brassóban. A négynapos versenyre huszonhat gyermek-­tini-felnőtt táncossal utazott ki a kecskeméti Dance for Art Tánc-stúdió, Farkas Vera és Darányi Attila koreográfusok kíséretében.

– Persze, a több mint 600 kilométeres út előtt még több hazai fordulóban kellett bizonyítaniuk tehetségüket a kecskeméti táncosoknak – tudtuk meg Nagy Zsuzsától, a Dance for Art vezetőjétől. – Gyakorlatilag már ősszel elkezdték a felkészülést, a koreográfiák tanulását, gyakorlását, majd januártól indult a versenyszezon, ennek során több megmérettetés is várt a gyerekekre. Márciusban volt a Magyar Látványtánc Sportszövetség kvalifikációs fordulója, májusban az országos verseny.

– Nagyon jó hangulatban és hihetetlenül lelkesen, fáradhatatlanul készültek táncosaink az Európa-bajnokságra. Az elmúlt években egy nagyon összetartó csapat jött össze, a szülők is mindent megtesznek a gyerekek öröméért – folytatta Zsuzsa, akitől megtudtuk, a családok önerőből állták a kiutazás és a szállás költségeit, biztosították a versenyzéshez szükséges támogató hátteret.

Maga a négy nap nagyon sűrű volt a Dance for Art csapatának, városnézésre, kirándulásra nem is igen maradt idő, hiszen a fellépések egymást követték, és volt olyan, aki több produkcióban is szerepelt. A versenyszámok életkor, stílus és létszám alapján különültek el, a kecskemétiek a show-táncban és a hiphopban jeleskedtek és képviselték büszkén a táncstúdiót, valamint Kecskemétet.

Nagy Zsuzsa boldogan úgy összegzett: a nyolc arany, egy második és két negyedik hely minden várakozásukat felülmúlja, ilyen jól még nem szerepeltek az Európa-bajnokságon. Most kis pihenés vár a csapatra, aztán szeptembertől újra nagy lendülettel kezdenek táncolni.

A Red devils című előadás is aranyérmet érdemelt az Európa-bajnokságon
Fotó: Petőfi Népe

A Dance for Art táncosaink eredményei az Eb-n

Első helyezés:

Benedikti-Rembeczky Hanna (Sejtelmes tekergés),

Szász Réka és Tóth Márk (Barbie & Ken),

Baracsi Petra (A néma filmek sztárja) különdíjat is nyert,

Farkas Vera és Darányi Attila (Ha fordul a kocka),

Darányi Attila (Így mulat a magyar),

Nagy Fruzsina, Németh Réka, Várkonyi Viktória (Blue girls),

Dance for Art – Upper csoport (Red devils). A csoport tagjai: Benczúr Jessica, Benke Dorka, Bordás Réka, Lóczi Izabella, Szabó Laura, Hegedűs Máté és Darányi Attila.

Dance for Art – versenycsapat (Biliárd játszma). A csoport tagjai: Baksai Hanna, Bara­csi Petra, Bende Zsófi, Benedikti-Rembeczky Hanna, Fehér Kata, Hojsza Anna, Járvás Nóra, Lázity Alexandra, Moisko Anna, Pásztor Ramóna, Szász Réka Boglárka, Szemerédi Gréta, Tóth Katarina, Tóth Márk, Vincze Sára, Vincze Vivien.

Második helyezés:

Hojsza Anna és Szemerédi

Gréta (Erőművészek).

Negyedik helyezés:

Kreicsovszki Lilien (Madagaszkár lakója), Szemerédi Gréta (A főnix születése).

Koreográfusok: Farkas Vera és Darányi Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!