Kiskunhalas

2018.03.10. 20:00

Hatvani Zoltánra emlékeztek a diákok

Tizedik alkalommal rendezték meg a napokban a Hatvani Zoltán vers- és prózamondó emlékversenyt, amelynek a 2008-ban elhunyt előadóművész iskolája, a Szilády gimnázium adott otthont.

Pozsgai Ákos

A versenyt a halasi Lyra együttes műsora és óvodások szavalata nyitotta. Dr. Bognárné F. Nagy Éva, a gimnázium korábbi igazgatója köszöntőjében emlékeztetett: Hatvani Zoltán népművelőként, színjátszóként és előadóként is formálta a város kulturális életét.

A harminc nevezőből tízen jutottak a döntőbe. A dobogósok: 1. Tapodi Janka (Bibó gimnázium) 2. Kléman Alexandra (Dékáni szakgimnázium), 3. Varga Szintia (Rákóczi szakgimnázium). A zsűri különdíját Szűcs Nagy Liza (Bibó gimnázium), a Zöld-híd Egyesület díját Kovács Gábor (Szilády gimnázium) kapta. Szeg Dorottya (Szilády gimnázium) és Teleki László a Fénycseppek antológia készítőinek jutalmát vehették át. Ledenyák Ádám (Szilády gimnázium) a Lyra együttes, Lajos Vivien (Szilády gimnázium) a Forrás folyóirat, Horváth Dóra (Szilády gimnázium) a Líra könyvesbolt különdíját nyerte.

A jubileumi Hatvani Zoltán-szavalóverseny díjazottjai Fotó: Pozsgai Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!