Összefoglaló

2024.07.05. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 05.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Érsekcsanád polgármestere abban a szerencsés helyzetben volt, hogy nem volt kihívója ezúttal sem az önkormányzati választáson, így biztosan nyerte a polgármesteri választást. Az ötödik ciklusát kezdi meg októberben. Hírportálunknak Felső Róbert beszélt arról, hogy mi lehet a titka a 18 éve tartó bizalomnak, illetve a jelenleg zajló projektekről és a turisztikai tervekről.

Fotó: Bús Csaba

A kalocsai nyomozók vádemelést javasolnak egy szentpéterszegi nővel szemben. A felderítésben a Mátrix Projekt volt segítségükre.

A minapi ukrajnai látogatásáról és az aktuális európai uniós helyzetről számolt be Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki Dunavecsén néhány hónap különbséggel kétszer is összetörte a körforgalomban felállított Medjugorjei Szűzanya szobrot.

Egymásba hajtott egy homokot szállító teherautó és egy személykocsi Kiskunhalastól nem messze, az 53-as főút 60-as kilométerénél. 

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig.

Összesen 344 hallgató tett sikeres záróvizsgát a Neumann János Egyetem 2023/2024-es tanév tavaszi félévében, akik pénteken vehették át oklevelüket az egyetem CAMPUS-án megrendezett Diplomaátadó Ünnepi Szenátusi Ülésen. A GAMF Karon 188, a Gazdaságtudományi Karon 136, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon pedig 20 hallgató zárta sikerrel egyetemi tanulmányait.

Lábon álló gabona és tarló gyulladt ki Akasztónál.

Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó is helyi érték lett szülővárosában, Baján.

A kecskeméti önkormányzat közleménye szerint az 52-es főút négynyomúsítási munkálataihoz kapcsolódva Kecskeméten, a Gábor Dénes utcai vasúti átjáróban ideiglenes forgalomkorlátozás lesz július 9-én kedden 8 és 16 óra között.

Idén tizenötödik alkalommal rendezték meg a Halasi Zsidó Tábort a nyári szünet ideje alatt. A tábor fő témája a zsidó művészetek; irodalom, képzőművészet, történelem zene, festészet, szinte valamennyi művészeti ág volt. A halasi tábort idén meglátogatta az izraeli nagykövet-helyettes is.

Természetvédelmi Túzok Tábort szervezett az ÁGOTA Közösség és a Kiskunsági Nemzeti Park gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára Tass-Alsószenttamáson. Szakmai programokon vettek részt a 7 és 13 éves gyermekek, megismerkedtek több növény- és állatfajjal, valamint a környezet- és természetvédelem ökológiai globális problémáival.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában