Diplomaátadó

2024.07.05. 17:05

A Neumann János Egyetem több száz végzőse dobta magasba sapkáját – galériával, videóval

Összesen 344 hallgató tett sikeres záróvizsgát a Neumann János Egyetem 2023/2024-es tanév tavaszi félévében, akik pénteken vehették át oklevelüket az egyetem CAMPUS-án megrendezett Diplomaátadó Ünnepi Szenátusi Ülésen. A GAMF Karon 188, a Gazdaságtudományi Karon 136, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon pedig 20 hallgató zárta sikerrel egyetemi tanulmányait.

Horváth Péter

Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora köszöntőjében kiemelte, hogy a diploma átvétele meghatározó élmény, fontos ünnep, mely alkalmat nyújt visszatekinteni a megtett útra, a közös élményekre, az elméleti és gyakorlati órákra, a nehéz vizsgákra, és várakozással tekintenek a még ismeretlen kihívásokra. 

Neumann János Egyetem, diplomaosztó,
Több száz végzőse dobta magasba sapkáját a Neumann János Egyetemen
Fotó: Bús Csaba

– Amikor az oklevelek átadásával útjukra bocsátjuk önöket, nem csupán az itt töltött évek alatt megszerzett tudásukra, tapasztalatukra lehetnek büszkék, hanem arra a közösségre, szemléletmódra és értékrendre is, amit itt sajátíthattak el. Büszkék lehetnek arra az eszmeiségre, amit a Neumann, és a Karok képviselnek – hangsúlyozta a rektor, hozzátéve: a diplomák mögött komoly munka, tanulás, innováció és gyakorlati tapasztalat áll. 

– A jogelőd intézmények 60 éves hagyománya, az előttünk járó generációk tapasztalata, a szakmai tekintélye, valamint intézményünk presztízse arra kötelez bennünket, hogy a minőség, a kiválóság, az emberségesség és az igazságosság szempontjait tartsuk mindig szem előtt – mondta Fülöp Tamás és megköszönte a tanárok és partnerek munkáját, támogatását, amit a hallgatókért végeztek az elmúlt években, és kiemelte, hogy a hallgatók felkészülésének fontos szakasza zárul a diplomák átvételével.

A rektor arról is beszélt, hogy a cégekkel zajló egyeztetések során válik világossá, hogy milyen sok Neumann Egyetemen végzett dolgozik az ilyen vállaltoknál, akik a szó legnemesebb értelmében váltak szakemberekké.

Gaál József alpolgármester az önkormányzat nevében köszöntötte a végzősöket, kiemelve, hogy számos vállalati vezető végzett Kecskemét egyetemén, ami az intézmény színvonaláról árulkodik, és persze az ő szorgalmukról, akaratukról is. Az alpolgármester kiemelte, hogy az ipari szereplők, és  a szolgáltató szektor vállalkozásai nagyon keresik a neumannosokat, azt a friss tudást és alkotóerőt, amit képviselnek. Gaál József kiemelte az innentől kezdődő élethosszig trató tanulás fontosságát, hiszen aki nem tart lépést a hipersebességgel változó világgal, az lemarad. Az alpolgármester szerint, szerencsére számíthat az a végzős, aki kitűzi célját, rugalmas, keményen dolgozik, mindezt pozitív hozzáállással és stratégiai gondolkodással, teszi, mert ezek a szerencse alkotóelemei. Végül azt javasolta a diplomásoknak, hogy maradjanak Kecskeméten, vagy akár a külföldön megszerzett tapasztalattal térjenek vissza.

A köszöntők után a rektor és a karok dékánjai átadták a diplomákat, illetve a kitüntetéseket.

Sándor István Nicolaus, a Gazdaságtudományi Kar mesterszakos hallgatója a végzősök nevében mondta el gondolatait, majd Tímári Attilát, a GAMF Kar egykori hallgatója tartott beszédet.

Az intézmény hagyományainak megfelelően a végzősök átadták az intézmény zászlaját a mögöttük járóknak, majd a friss diplomások sapkájuk feldobásával búcsúztak egyetemüktől.

A diplomaátadón az M. Bodon Pál Zeneiskola növendéke és tanára működött közre.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában