Önkormányzat

2024.07.01. 16:56

Egy nappal kibővül a gyermekorvosi ügyelet Félegyházán

A helyi igényeket figyelembe véve növeli a gyermekorvosi ügyelet idejét a félegyházi önkormányzat. A képviselő-testület döntése értelmében a jövőben egy hétvégi nappal kibővül az ügyeleti idő. Az ehhez szükséges támogatást az önkormányzat biztosítja.

Vajda Piroska

Mint arról beszámoltunk, tavaly november 1-től megszűnt a külön gyermekügyeleti ellátás a városban. Ezt a feladatot az Országos Mentőszolgálat végzi úgynevezett „vegyes ügyeletként”, ahol a gyermekeket és a felnőtteket ugyanaz az orvos látja. A városvezetés azonban nem értett egyet a gyermekorvosi ügyelet megszüntetésével, ezért saját forrásból továbbra is biztosítja ezt a szolgáltatást.

gyermekorvos, ügyelet, Kiskunfélegyháza
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

 2023. december 1-től, hétfőtől csütörtökig mindennap 17–18 óra között, illetve minden hónapban egy hétvégi napon, 8–14 óra között az önkormányzat által finanszírozott gyermekrendelés működik az Egészségközpont korábbi gyermekügyeleti rendelőjében, melyet bárki térítésmentesen vehet igénybe. Mivel a hétvégi ügyeletet nagyon sok beteg keresi fel, dr. Hegedűs Éva azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy dr. Preisz Fanni gyermekorvos helyettesítőként való bevonásával július 1-től még egy hétvégi napon legyen ügyeleti rendelés a városban. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában