Baon podcast

2024.06.28. 14:02

Virágcsokrok várják a kecskeméti járókelőket – podcast

A Rádió 1 Gong Téma című műsorának pénteki vendége Treer András Flora Hungaria Nagybani Virágpiac szaktanácsadója volt, akivel Faragó Miklós műsorvezető a „Virággal egy mosolyért” kampánnyal kapcsolatban beszélgetett.

Orosz Fanni Flóra

Idén is érdemes nyitott szemmel járni június 28-án, ugyanis a mai napon tartják a „Virággal egy mosolyért” napot. Az ország bármely szegletében járva mosolyt fakasztó és örökbefogadásra váró virágcsokrokba botolhatunk. A csokrokon egy kis kísérőkártya jelzi, hogy mely virágüzlet virágkötői állították össze az árválkodó szépséget, kinek köszönhető ez az önzetlen gesztus.

Kecskemét, baon podcast, virág
Virágcsokrok várják a kecskeméti járókelőket 
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

A Rádió 1 Gong Téma című műsorában Treer András mesélt a kezdeményezésről. A kampány idén 10. alkalommal valósulhat meg hála több száz önzetlen virágüzleteknek, kertészeti árudáknak. A megtalált csokrok ingyen elvihetők, és a készítők örömmel veszik, ha az új tulajdonosok visszajeleznek a virágok további sorsáról. A virágkötők azt szeretnék üzenni a világnak, hogy a mosoly és a virág mindenkinek jár, általuk lesznek szebbek a mindennapok. Bács-Kiskun vármegyén belül Kecskeméten és még sok más településen találkozhatunk a színpompás eldugott csokrokkal, rajtuk szívhez szóló üzenetekkel.

A „Virággal egy mosolyért” kampányról és az idei virág trendekről még több érdekesség derül ki az alábbi felvételből:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában