Baon podcast

2024.06.21. 13:23

Önkéntes Pont várja az egyetemistákat Kecskeméten – podcast

A Hír FM műsorában ezúttal Egyetemi Önkéntes Pont került középpontba. A KÖZÖS, a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) kezdeményezésére indul el szeptembertől pilot jelleggel Magyarország öt felsőoktatási intézményében, elsőként Kecskeméten, a Neumann János Egyetemen.

Orosz Fanni Flóra

Az egyetemisták és civilek közös önkéntes projektjeit segíti június elsejétől az ország első Egyetemi Önkéntes Pontja. Az iroda a Neumann János Egyetem CAMPUS-án, a nap 24 órájában várja majd a hallgatói és civil jelzéseket.

Kecskemét, baon podcast, egyetemi önkéntes pont
Önkéntes Pont várja az egyetemistákat Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Dr. Fülöp Tamás rektor kiemelte, hogy az egyetem és hallgatóik életét is átszövi a társadalmi felelősségvállalás, ezért örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez.

“Az önkéntes tevékenységek erősítik a társadalmi kapcsolatokat, építik a társadalmi tőkét és hozzájárulnak a szegénység, valamint a kirekesztés elleni küzdelemhez.” – hangoztak el Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkárának gondolatai a felvételen

A megnyitón Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő kiemelte: Kecskemét városa mind a civil segítői munkát, mind az ifjúsági élet különböző szintjeit, így az egyetemi kezdeményezéseket is igyekszik maximálisan támogatni.

Még több információ derül ki az innovatív kezdeményezésről, az Önkéntes Pontról, mely június eleje óta várja az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában