Programok

2024.06.14. 11:05

Pénteken fölröppen fészkéből a Kék Madár Kalocsán

Pénteken a Városi Galériában tartandó megnyitóval kezdődik Kalocsa hagyományos jótékonysági kulturális seregszemléje, a XXXII. Kék Madár Fesztivál háromnapos műsorfolyama.

Zsiga Ferenc

Az elmúlt vasárnapi választásokra tekintettel idén egy héttel később, június 14-16. között zajló fesztivált Lakatos György fagottművész, Kalocsa város díszpolgára, a fesztivál atyja Náray Tamás írós, festő, divattervező festményeinek kiállításával nyitja meg 17 órakor a Városi Galériában. A Szabó András budapesti gyűjtő gyűjteményéből összeállított tárlat megnyitóján Vigh Andrea hárfaművész, volt zeneakadémiai rektor működik közre. A Spanyolországban élő Náray Tamás hazánkban tartózkodik, de a megnyitó idején Budapesten lesz halaszthatatlan elfoglaltsága, ezért a művész a tárlathoz kapcsolódó, könyvbemutatóját vasárnap 16 órakor a Városi Galériában fogja megtartani. 

Kék Madár Fesztivál, Kalocsa, programok
Lakatos György fagottművész
Fotó: Zsiga Ferenc

A fesztivál nagykoncertjeinek helyet adó Szent István király templomban 19 órakor kezdődik a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar előadása, három szólistával. Fellép Vígh Andrea hárfaművész, Balázs János zongoraművész, Lakatos György fagottművész, koncertmester Kováts Péter hegedűművész, művészeti vezető.
A sétálóutcában felállított fesztiválszínpadon 21 órakor mutatkozik be az egykori Ének-Zenei Általános Iskola tanulóiból szerveződött Fesztiválkórus több mint százfős formációja. Az öregdiákok Dr. Lakatos Istvánné énektanár vezényletével énekelnek, amelybe a közönség soraiból is bárki bekapcsolódhat. 

Mindeközben már kinyitnak a sétálóutcai pavilonok, hogy ott kedélyes zsíros kenyerezés és borozás zárja a péntek nyitónapot. 


 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában