Távhőszolgáltatás napja

2024.04.26. 19:44

A kecskeméti Termostar a hosszú távú megoldásokban hisz – galériával

Pénteken rendezték meg Kecskeméten, a Hírös Agórában a távhőszolgáltatás napját a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. szervezésében.

Orosz Fanni Flóra

Egyidejűleg több program is futott, hiszen az odalátogatók megtekinthették a Bárányfelhő-bodorító című rajzpályázat kiállított képeit, iskolások számára különleges, interaktív foglalkozásokkal készültek, ahol többek között virtuális sétát is tehettek a Termostar Biomassza Telephelyen, de Klíma Kvízzel is próbára tehették tudásukat.  

Termostar, Kecskemét, program
Szamler László önkormányzati képviselő
Fotó: Bús Csaba

A Hírös Agórában délelőtt 10-kor Szamler László önkormányzati képviselő köszöntötte a vendégeket, aki Kecskemét város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia üdvözletét is átadta. Az önkormányzati képviselő felhívta a figyelmet a minél energiatakarékosabb és környezettudatosabb szolgáltatások kiválasztására is, melyre már hosszú évek óta törekszik a Termostar Hőszolgáltató Kft. is. 

A köszöntőt távhőszolgáltatással kapcsolatos előadások követték 

Először Lázár Mózes, az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója ragadta meg az alkalmat, hogy kiemelje a távhőszolgáltatás előnyeit, melyek közé tartozik a kényelem, a biztonság, a tisztaság, az egyenletes hőmérséklet, a stabilitás, vagyis a szolgáltatás nem igényel rendszeres karbantartást az ügyfél részéről. A vezérigazgató az előnyökhöz sorolta természetesen a kiegyensúlyozott és olcsó árakat, és természetesen a környezettudatosságot is.  

– Azt várjuk, hogy valahogy megváltozzanak a dolgok vagy mástól várjuk a változást – fogalmazott Lázár Mózes, majd hozzátette, hogy változásért mi magunknak kell tenni.

Az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója előadásában tett egy rövid hazai visszatekintést, valamint nagy vonalakban elmesélte a távhő történetét. Ezt követően felsorolta a szektor 10 aktuális jellemzőjét, megemlítve, hogy mint minden más területen, gyakran a távhőszolgáltatással kapcsolatosan is merülhetnek fel kihívások. Lázár Mózes végezetül elárulta, hogy a piacbővítés szükségességének legalapvetőbb indokai közé tartozik az energiatakarékosság, a környezetvédelem és a hatékonyság javítása.  

A Termostar a hosszú távú megoldásokban hisz

A konferencián előadást tartott Horváth Attila, Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója is, aki a megújulóenergia-alapú kecskeméti távhőszolgáltatásról mesélt. Az elmúlt időszak energiagazdasági folyamatai ismét ráirányították a figyelmet az ellátásbiztonság fontosságára. 

A Termostar Biomassza Fűtőmű üzembe állásával a hőtermeléshez felhasznált földgáz mintegy 80 százaléka helyben rendelkezésre álló megújuló energiaforrással kerül kiváltásra. A Termostar Kft. a hosszú távú megoldásokban hisz. Az Európai Unió támogatásával, a vállalat tulajdonosi testületének egyetértésével és Kecskemét Megyei Jogú Város képviselő-testületének egyhangú támogatásával megvalósult beruházás tovább erősíti 40.000 lakossági fogyasztó, a távhőszolgáltatásban érintett több mint 230 intézmény és egyéb felhasználó ellátásbiztonságát. Kecskemét legnagyobb energiatermelő vállalataként a Termostar Kft. továbbra is meghatározó szerepet kíván vállalni a megújuló energia ipari méretű hasznosításában és az energiahatékonyságot szolgáló kecskeméti projektekben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában