Szemétszedés

2024.04.06. 13:23

Hulladékgyűjtési akciót szerveztek a tiszakécskei nagy Tisza-kanyarban – galériával, videóval

Az Arany János Művelődési Központ és városi könyvtár szombaton délelőtt közös szemétgyűjtést szervezett a tiszakécskei nagy Tisza-kanyarban. Az elmúlt időszakban ugyanis a levonult árhullám nagy mennyiségű hulladékot rakott le az ártérben. Ezért hívták közös takarításra a helyieket.

Lizik-Varga Katalin

A lakossági összefogással megvalósult eseményre sokan érkeztek. Felnőttek és gyermekek is jöttek egyaránt, hogy a természeti értékek és a környezet megóvása érdekében tegyenek.

szemétszedés, hulladékgyűjtési akció, Tisza
Kicsik és nagyok együtt szedték a szemetet Tiszakécskén
Fotó: Bús Csaba

Sánta Zoltán, az Arany János Művelődési Központ rendezvényszervezője, a hulladékgyűjtési akciókoordinátora elmondta, hogy a Tisza parti területet folyamatosan rendben tartják, de mint mondta, folyamatosan keletkezik a hulladék is. Ezért hirdették meg most a hulladékgyűjtési akciót.

A szervező arról is beszámolt, hogy az elmúlt napokban egy magánszemély a kilátó környékén összeszedte a szemetet, erről tájékoztatta is a művelődési központ munkatársait, ezért a szombati szemétszedést a part másik részén folytatták.

– Környezetünk és bolygónk tisztán tartása és megóvása prioritást kellene, hogy élvezzen minden tisztán gondolkodó embernél – hangsúlyozta Sánta Zoltán.

A hulladékgyűjtési akcióhoz a zsákokat és a szemétszedő csipeszeket Tiszakécske Város Önkormányzata biztosította.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában