Összefoglaló

2024.04.24. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 24.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

1994 áprilisában hozta létre 11 kecskeméti nyugdíjasklub a város nyugdíjasait összefogó nyugdíjasszövetséget, mely ma is töretlen lendülettel dolgozik a nyugdíjasok, az időskorúak emberi, állampolgári, társadalmi és anyagi jogainak érvényre juttatásáért, a kulturális és személyes kapcsolatok erősítéséért. Mára 36 szervezetet fog össze a szövetség, mely 1500 tagjával a megyeszékhely legnagyobb civil szervezete. A szövetség tagjai jubileumi gálaműsorral ünnepeltek kedd este a Hírös Agórában.

Átadtuk az Év embere és Év sportolói díjakat
Fotó: Bús Csaba

Februárban zárult a Petőfi Népe és a Baon.hu Év embere közönségszavazása, melyen Szabó Attila, az Argos Állatvédelmi Egyesület vezetője kapta a legtöbb szavazatot olvasóinktól. Az év emberének választott közönségdíjas állatvédelmi szakember szerdán vette át a díjat főszerkesztőnktől, Ökrös Csabától, a kecskeméti Veloroom Bike & Caféban.

Az ipari parkban egy 880 négyzetméteres iparcsarnokot építenek, amire 423 millió forintot hívtak le, ezt a Bács-Kiskun Vármegyei Fejlesztési Ügynökséggel közösen alakítják ki, jelenleg a közbeszerzés kiírása van folyamatban. Játszóteret építettek, a Régi Presszó épületét felújították részben LEADER-es pályázatból, részben saját erőből. A közvilágítást megújítják. A részletekről Balla Csaba polgármester tájékoztatta a baon.hu-t.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt a kedden gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a hajléktalan férfit, aki két hónappal ezelőtt, Kecskeméten egy szóváltás során hasba szúrta ivócimboráját.

Kedden újra vandálok jártak a kecskeméti Érzékelések Kertjében, akik szétverték az ivókutat ezzel a már ledugózott vezetéket is megsértve – tájékoztatta portálunkat a parkot létrehozó Kecskeméti Szent László Lions Club.

Nem megy börtönbe az a 37 éves nő, aki megszülte, majd plédbe csavarva magára hagyta gyermekét Fonyódon. Az anya korábban egy orvossal sem beszélt, szüléskor a WC-n ült és a köldökzsinórt is magának vágta el. 

Az ország keleti részén lehullott csapadéknak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve április 25-től három vármegyében is visszavonja a tűzgyújtási tilalmat. Bács-Kiskun vármegyében azonban továbbra is érvényben marad a tilalom.

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában mintegy száz hittanos tanuló mérte össze tudását a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenyének egyházmegyei döntőjében. A három korcsoportos, korcsoportonként két kategóriás döntőn az egyházmegye tíz esperes kerületi, továbbá Kecskemét város külön szervezett versenyén első helyezést elért egyéni versenyzők, valamint a győztes háromfős csapatok vehettek részt – tudatta közösségi oldalán az iskola.

Egy lakatlan családi ház gyulladt ki kedden éjjel Mélykúton a Széchenyi utcában. A tűzesethez a mélykúti önkéntes tűzoltók mellett riasztották a jánoshalmi önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat is.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a közelmúltban rendezte meg az Üzleti élet elnevezésű jótékonysági bálját. A befolyt összegből egyenként másfél millió forinttal támogattak két kecskeméti, alapvetően gyermekekkel foglalkozó alapítványt. A rendezvény hátteréről Gaál József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt a Rádió 1 Gong műsorában.

Egy új rendelettervezet átalakítaná a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályait Magyarországon.

Szerdán a kecskeméti Veloroom Bike & Caféban adta át szerkesztőségünk az év vármegyei sportolóinak és csapatainak járó elismeréseket, melyekről olvasóink dönthettek idén tavasszal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában