Jogerős ítélet

2024.04.24. 09:57

Hasba szúrta ivócimboráját, két évre elítélték a kecskeméti hajléktalant

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt a kedden gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a hajléktalan férfit, aki két hónappal ezelőtt, Kecskeméten egy szóváltás során hasba szúrta ivócimboráját.

Baon.hu

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a büntetett előéletű, visszaeső helybéli férfi és a sértett is hajléktalanként éltek Kecskeméten. A két férfi jól ismerte egymást, gyakran együtt is italoztak. A vádlott 2024. február 25-én elvesztette a mobiltelefonját és azt gyanította, hogy azt a sértett lopta el, ezért amikor másnap a késő esti órákban egy bolt előtt találkoztak, az ittas állapotban lévő elkövető kérdőre vonta cimboráját – írja a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

ítélet, bíróság, bűnügy
Két évre elítélték a kecskeméti férfit
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A férfiak között szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott elővette a 7,2 centiméter pengehosszúságú kését és azzal hasba szúrta a sértettet, aki 8 napon túl gyógyuló, közvetett életveszélyt okozó sérülést szenvedett.

Az ügyészség a – cselekményét beismerő –  letartóztatásban lévő férfit a tegnapi napon életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt gyorsított eljárásban – az elkövetéstől számított két hónapon belül – bíróság elé állította.

A Kecskeméti Törvényszék a vádlott bűnösségét a váddal egyezően megállapította és ezért vele szemben 2 év végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabott ki.

Az ítélet jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában