Összefoglaló

2024.03.30. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 30.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A hétvégi kiskőrösi agrárexpón különleges desszerteket, aszalt gyümölcsöt árult a Csonka család, akik Kecelen, családi gazdaságukban gazdálkodnak. 

0003
Fotó: Pozsgai Ákos

Színes programokkal idézik meg a húsvéti hagyományokat Kecskeméten.

Végre kiderült, mikor és hol láthatjuk újra versenyezni Milák Kristófot.

Kecskeméten a Mátyás Király Citerazenekar méltán vált ismertté az elmúlt 15 évben. A jubileum kapcsán Sulczné dr. Bükki Éva, a zenekar vezetője mesélt a zenekarról a Hír FM kecskeméti adásában.

Március 31-én kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják előre, ami néhány belföldi és nemzetközi vonat, és pár Volánbusz-járat menetrendjét is érinti.

Pénteken a késő éjszakai órákban árokba hajtott és felborult egy személyautó az 5412-es úton Kunfehértó közelében. A balesethez Jánoshalmáról és Kiskunhalasról is vonultak a mentők, illetve a halasi hivatásos tűzoltók is helyszínre érkeztek.

A sonkán és a tojáson túl a húsvéti asztalról sokaknál elmaradhatatlan a fonott kalács is. Mi is egy ilyen család vagyunk, ezért az évek alatt kikísérletezett, jól bevált receptet osztunk meg, amit akár még ma elkészíthet.

Túszokat ejtettek egy holland kisvárosban.

Néhány napja Bács-Kiskunban is tombolt a szélvihar, a katasztrófavédelmet több helyszínre is riasztották. A kiskunhalasi Pataki Márk és családja külterületen lévő házához, ugyan nem hívták ki a tűzoltókat, azonban így is nagy pusztítást végzett a viharos szél. Csütörtök hajnalban szó szerint eltűnt a fejük fölül a háztető, ráadásul a család négy hónapos babája is veszélybe került.

Jákob Zoli ismét ajándékkal kedveskedett.

Hamarosan megkezdődik az a 208,5 millió forint pályázati forrásból megvalósuló beruházás, amelynek keretében felújítják a község egyik legforgalmasabb központi utcájának, a Kossuth utcának a csapadékvíz-elvezető hálózatát.

Egy ponttal távozott a kék-fehérektől a Kecskemét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában