Hangszerelem

2024.02.14. 10:40

Hatalmas sikert aratott a kecskeméti zenés foglalkozás – galériával, videóval

Ebben a hónapban is hatalmas sikere volt a Hunyadivárosi Közösségi Házban tartott zenés Hangszerelem foglalkozásnak.

Orosz Fanni Flóra

A Hangszerelem foglalkozás nem csak a legkisebbeket, de a szülőket, nagyszülőket is bevonja a muzsikálásba

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Závori Erika több zenés foglalkozást is tart hétről hétre a kecskeméti Hunyadivárosi Közösségi Házban. Többek között az ÖsszHangműhely, a Hangpancsi, a Zeneovi és a Babusgató is hozzá és Horváth Zsófiához köthető. Céljuk, hogy a gyerekek életében szerves szerepet töltsön be a zene, hiszen számos pozitív hatással bír a fejlődésükre.  

Legújabb foglalkozása a Hangszerelem, ami már nem csak a legkisebbeket, de a szülőket, nagyszülőket is bevonja a muzsikálásba, hiszen havi egy alkalommal különleges, interaktív hangszerbemutatót tartanak az egész család számára. Legutóbb például a harmonika mellett a szaxofon és a fuvola hangját is megcsodálhatták a kicsik és nagyon egyaránt.  

Minden egyes alkalmon pedagógusok vezetik be a résztvevőket a különböző hangszerek világába. A februári eseményen például Deli Zsolt, a XVIII. kerületi Dohnányi Ernő Zeneiskola pedagógusa játszott harmonikán, de gyermekei, Deli Hanna és Deli Bálint is kivették a részüket a bemutatón, akik fuvolán és szaxofonon játszottak.  

A foglalkozás nem titkolt célja, hogy gyerekek és szülők együtt élvezhessék a zene adta kikapcsolódást, illetve, hogy már legkisebbek is kedvet kapjanak a hangszerek megismerésére.  

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában