Kecskemét

2024.02.06. 12:27

Fizikából remekeltek a bányais tanulók

A Bányai Júlia Gimnázium tanulói ismét szép versenyeredményeket értek el különböző megmérettetéseken – derült ki az iskola honlapjáról.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A szegedi ELI ALPS Lézeres Kutatóintézetben tartották meg az idei Budó Ágoston Fizikai Feladatmegoldó Verseny eredményhirdetését. Heizer Panna és Gyenes Károly 10.B osztályosok VI. díjban, Tóth Hanga Katalin 10.A osztályos diáklány V. díjban, Székedi Igor 9.B osztályos diák II. díjban és Zólyomi Csongor 9.A osztályos tanuló I. díjban részesült. Felkészítő tanárok: Bakk János és Szittyai István. 

Tóth Hanga Katalin emellett az Athletica Galactica verseny országos döntőjébe is bejutott. A verseny a Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpia (IOAA) magyarországi válogatója, a győztesek közül kerülnek ki az országot képviselő csapat tagjai. Felkészítő tanárai: Bakk János, Szittyai István. 

A diáksikerek mellett Kiss Róbert pedagógus munkáját is elismerték. Az idei évtől a WRO (World Robot Olympiad) közösségben végzett munka és a versenyeken elért eredmények elismerése céljából az EDUTUS Egyetem díjakat alapított. Az elmúlt 10 évben végzett csapatvezetői tevékenysége, a WRO iránti töretlen lelkesedése, a nemzetközi eredmények, a Lego robotika népszerűsítése és oktatása terén végzett munkája, illetve versenyszervezői tevékenysége elismeréseként Kiss Róbert a „Jubileumi szakmai közösségért – 2023” díjat ítélték oda. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában