Sajtótájékoztató

2023.12.22. 13:30

Reagált a Kecskeméti Városrendészet az őt ért vádakra

Bencze János, a Jobbik országgyűlési képviselője egészen a parlamentig vitte a Kecskeméti Városrendészet döntését, amellyel az illegálisan felszerelt gépjárművezetőket vonják felelősségre Kecskeméten. Csakhogy az ügyben nem várta meg a Kecskeméti Városrendészet válaszát, mely most egy sajtótájékoztató keretében reagált a vádakra.

Orosz Fanni Flóra

A városrendészet sajtótájékoztató keretében reagált a vádakra

Fotó: Orosz Fanni

Bencze János, a Jobbik országgyűlési képviselője a Kecskeméten, a bevásárlóközpontok előtt vagy házak előtt parkoló gépjárművek tulajdonosainak panaszai hatására szólalt fel a parlamentben. Nehezményezte, ahogy a városrendészet és a társhatóságok fellépnek az illegális gyorsulók és a szabálytalanul átalakított járművek tulajdonosai ellen. A felszólalásban egyértelműen kifejezte nemtetszését az autósok elleni – véleménye szerint alaptalan – szabályozások iránt. A képviselő szavai december 13-án hangoztak el, viszont a helyzetet csak a saját szemszögéből közelítette meg, ugyanis nem várta meg a Kecskeméti Városrendészet válaszát. A képviselő ezzel a lépéssel csak az igazság egy részét tudta ismertetni, és tulajdonképpen kiállt a Kecskemét utcáiban zajló éjszakai száguldozók mellett – tudtuk meg a Kecskemét Városrendészettől.

A városrendészet csütörtökön reggel egy sajtótájékoztató keretében reagált a vádakra. Dr. Német Zsolt igazgató elmondta, hogy a megtett lépéssel hatékonyan vissza tudják szorítani az éjszakai versenyzéseket, ezzel pedig óvni tudják a lakosság épségét. A határozat egyik legfontosabb pontja, hogy este 10 óra után 30 kilométer/órára korlátozták a megengedett sebességet a kiskörúton. A korlátozáson túl a rendőrség folyamatosan ellenőrzi is az autósok szabálybetartását, ami kiterjed a gépjárművek felszereltségére is.

– Azokat a gépjárműveket érintette ez az intézkedés, amelyek részt vettek az illegális gyorsulási versenyeken. Én azt gondolom, hogyha a képviselő úr megvárta volna az írásos válaszomat, amelyet az általa feltett kérdésekre tettem, akkor ez a felszólalás talán másként hangzott volna el. Ő azonban a választ, amely részletesen számot adott az intézkedés-sorozatról és annak jogszerűségéről, nem várta meg, és így tette meg ezt a felszólalását, ami hangsúlyozom, nagyon sértő a városrendészet munkatársaira és személyemre vonatkozóan is – mondta dr. Német Zsolt.

A városrendészet vezetője hozzátette, hogy az intézkedéseket részben az elmúlt években okozott megannyi személyi sérüléssel és anyagi kárral járó baleset miatt volt szükséges bevezetni. A városrendészet, a rendőrkapitányság, illetve a közlekedési hatóság összefogásával eredményesen tudták visszaszorítani a gyorshajtókat, és képi felvételek segítségével az illegális gépjárműfelszerelést is ki tudják szűrni.

– Ebben a városban rendnek kell lennie. A városrendészet azért van, hogy biztosítsa az állampolgárok nyugalmát, biztonságát, és azt, hogyha valaki elmegy reggel a munkába, az bizonyossággal, egészségesen és épen haza tudjon érni – hangsúlyozta dr. Német Zsolt. Kiemelte továbbá, hogy az ilyesfajta intézkedéseket a jövőben is meg fogják hozni.

– Ameddig én vagyok az intézmény vezetője, ezen gondolatiság mellett fog a munka a továbbiakban is történni – jelentette ki az igazgató.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában