Bács-Kiskun

2024.06.11. 07:21

Útinform: útépítések miatt ezeken a helyeken forgalomkorlátozásra kell számítani

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást keddre vonatkozóan.

útinform, közlekedés, munkálatok
Felújítási munkálatok korlátozzák a forgalmat Bács-Kiskunban
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

Gyorsforgalmi utak: 

Az M5-ös autópályán, 

– Röszke irányába, Kecskemét elkerülő szakaszán, a 91-es és a 92-es kilométer között burkolati jeleket festenek fel. 13.00 órától 17.00 óráig a külső és a leálló sávot lezárják.

– A főváros irányába, a 75-ös és a 68-as kilométer között terelésbontás miatt 9.00 órától 16.00 óráig a váltakozó sávlezárásra lehet számítani. 

– Lajosmizse térségében, a 68-as és a 74-es kilométer között szintén fíx munkavégzés miatt mindkét irányban lezárták a belső sávot. A forgalom sávelhúzással a külső és a leállósávon halad. 

– A főváros felé vezető oldalon, a 108-as kilométernél lévő Kiskunfélegyháza-észak csomópont felhajtó ágát aszfaltozzák, ezért lezárták. Kerülni a 114-es kilométernél a Kiskunfélegyháza-dél csomóponton keresztül lehet. 

Főutak: 

Az 51-es főúton, Kalocsán, a 116-os kilométernél lévő vasúti átjáróban felújítási munka miatt kell 6.00 órától várhatóan egy hétig lezárásra számítani. A forgalmat kijelölt terelőútra irányítják.(06.16-ig)

Szintén a városban, de a 118-as kilométernél vízvezetéket javítanak, emiatt félpályás lezárásra készüljenek. 

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják. 
Solt térségében, a 49-es és az 51-es kilométer között kátyúznak, 6.00 órától 14.00 óráig félpályás lezárás mellett dolgoznak. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában, a 35-ös kilométernél félpályás lezárás mellett aszfaltoznak, a 36-os km-nél pedig a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. Utóbbi esetében forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják. 

– Szintén Soltvadkert közelében, a 40-es kilométernél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben. 

– Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat ugyancsak helyben kiépített terelőútra irányítják. 

Az 54-es főúton, Soltvadkert közelében, a 43-as és a 44-es kilométer között körforgalmi csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. 

– Császártöltés közelében, a 71-es és a 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták. 

Az 55-ös főúton, Baja közelében, a 121-es kilométernél favágók dolgoznak. A döntések idején több alkalommal megállíthatják a forgalmat. 

A 451-es főúton, Gátér határában, a 10-es kilométernél a járda felújítási munkálatai miatt csak a fél útpálya járható. 

Átadták a forgalomnak a Duna felett átívelő új Tomori Pál Duna-hidat, azaz az 512-es főutat, ami közvetlen kapcsolatot teremt Foktő település és Dunaszentgyörgy között.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában