Rendezvény

2023.12.19. 08:00

Karácsonyi ünnepséget tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja – galériával

Pénteken tartotta meg hagyományos karácsonyi ünnepségét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja a Három Gúnár Rendezvényházban. Az eseményen közel 80 fő vett részt.

Lizik-Varga Katalin

Az eseményen közel 80 fő vett részt

Fotó: Bús Csaba

– Ilyenkor összegyűlünk, imádkozunk, beszélgetünk, karácsonyi dalokat énekelünk és hangolódunk az ünnepre – mondta Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöki tanácsadója, a kecskeméti csoport vezetője.

Az önkénteseken és a munkatársakon kívül az ünnepségen részt vett Jenei Gábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának a vezetője és a szervezettel szorosan együttműködő partnerek is tiszteletüket tették. Például jelen voltak a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Városi Civil Kerekasztal és az Ölelő Kéz Alapítvány képviselői is. 

Az eseményen részt vett Lévai Jánosné, tanácsnok-önkormányzati képviselő.

Lévai Jánosné kiemelte, hogy annak a munkának, amit a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei végeznek Kecskemét városában és Bács-Kiskun vármegyében nagyon nagy a jelentősége. Mint mondta, rengeteg embernek nyújtanak vigaszt és szeretetet, ami ilyenkor az ünnepek táján talán még jobban felértékelődik.

Mint mondta, bár a kecskeméti Városi Szociális Közalapítvány, a Máltai Szeretetszolgálat vagy a Karitász Szervezetek nagy munkájuk ellenére is „cseppek a tengerben”, de nélkülük sokkal szegényebb lenne a világ. Hangsúlyozta, hogy ezek a szervezetek nagyon sok embernek teszik szebbé nem csupán a karácsonyát, hanem a hétköznapjait is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában