Adomány

2023.12.19. 12:15

Karácsonyi csomagokat ajándékoznak a lakosoknak Csikérián – galériával

A helyi önkormányzatok összefogásával a határ menti település polgárainak kedden és szerdán karácsonyi csomagok osztásával kedveskednek a faluházban.

Juhász Jenő

Hagyománynak számít, hogy karácsonyi csomaggal kedveskednek a csikériai családoknak

Fotó: Juhász Jenő

Több éves hagyomány, hogy az ünnepek közeledtével a községi, a horvát és a német önkormányzat közösen állít össze egy-egy ajándékcsomagot az állandó lakhellyel és életvitel szerűen Csikérián élő családok részére. Az idei csomagba olyan ajándékok és alapanyagok kerültek, melyek szorosan kapcsolódhatnak az ünnepi ételek elkészítéséhez. 

A karácsonyi üdvözlőlapot Korbély László polgármester, Aklan Richárd, a horvát önkormányzat és Koch János Péter, a német önkormányzat vezetője írta alá. A karácsonyi ajándékcsomagokat december 19-én és 20-án, 9 és 15 óra között lehet átvenni.

A képviselő-testület nem feledkezett meg a gyermekekről sem, hiszen néhány nappal ezelőtt minden 14 év alattinak Mikulás csomaggal kedveskedtek. A Csikériai Gazdakör pedig a Magyarok Kenyere program keretében 240 kilogramm búzalisztet osztott ki 40 fő csikériai lakosnak, ami azt jelenti, hogy személyenként 6 kilogramm adományban részesültek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában