Szakkör

2023.12.19. 14:31

Gyertyát is öntenek a Kunbaracsi Fonóban

– Az idei esztendő nagyon sok változást hozott a kunbaracsi szakkörökben. A korábbi télen komoly kihívást jelentett a megfelelő helyszín megtalálása A faluház nagy tereit nem tudtuk kifűteni, ezért ideiglenesen átköltöztünk az önkormányzat folyosójára, ami hosszú távon semmiképpen sem volt tartható. Elkezdtünk új helyszínt keresni és otthonra találtunk az üresen álló fociöltöző épületében. Idén ősszel már ott kezdtük el a szakköri munkát – mondta el hírportálunk érdeklődésére Kenderesi Ilona, a kunbaracsi szakkörök szervezője.

Gulyás Sándor

A tagok szeretnének termékeikkel nem csak helyben, de a környező településeken is bemutatkozni

Fotó: Beküldött fotó

A község önkormányzata mindenben támogatta és támogatja a kezdeményező kisközösségeket. – Szabó László alpolgármester szívügyének tekinti a szakkört. Az ő ösztönzésére az egyik legaktívabb helyi civil szervezettel, a Kunbaracsi Kulturális Egyesülettel összefogva sikeresen pályáztunk az öltöző fűtéskorszerűsítésére, így hamarosan komfortosabb körülmények között folytathatjuk a munkát. Jelenleg két helyiség használható az épületben, de tervezik egy kis konyha kialakítását is – sorolta Kenderesi Ilona.

Fotó: Beküldött fotó

A tagok optimistán néznek a jövő elé. Szeretnének majd termékeikkel nem csak helyben, de a környező településeken, Kecskeméten is bemutatkozni. Ilyen alkalom volt Kunbaracson a második adventi gyertyagyújtással egybekötött kézműves vásár, ami már több éves hagyományra tekint vissza.

Fotó: Beküldött fotó

– Gyertyákkal eddig még nem jelentünk meg a karácsonyi vásáron. Személy szerint engem is meglepett, hogy milyen csodálatos látványt nyújtott az örökzöld ágakkal körülvett tálban lobogó úszógyertyák és a mézeskalács koszorúra helyezett vörös gyertyák. Az emberek jöttek, beszélgettünk, többen kedvet kaptak, hogy maguk is kipróbálják a gyertyaöntést. Ez a legfontosabb, hogy együtt legyünk, beszélgessünk, alkossunk. Nagy lehetőséget kaptunk, hogy saját műhelyünk lehet a Kunbaracsi Fonó. Rajtunk áll, hogyan tudjuk működtetni, hogyan tudjuk megmutatni magunkat. Remélem, hogy a 2024-es évben többen megismernek minket és csatlakoznak hozzánk a közös alkotásban – emelete ki Kenderesi Ilona.

Fotó: Beküldött fotó

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában