Összefoglaló

2023.12.06. 20:48

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 6.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A képünk a kecskeméti 13. Hadkiegészítő Toborzó Iroda és a Gáspár András Technikum Mikulás Fekvenyomó Kupáján készült

Fotó: Bús Csaba

Abonyi Ákos neve sokaknak ismerősen hangozhat, ugyanis a kecskeméti terepakadályfutó néhány évvel ezelőtt az ismert Ninja Warriors nevű műsorban is megmérette magát. Akkor sokan szurkoltak neki. Most ismerjük meg a sportolót, pillantsunk bele kicsit az életébe.

A Kecskeméti Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása, ittas járművezetés és járművezetés tiltott átengedése miatt vádat emelt két férfival szemben. Az elkövetők segítségnyújtás nélkül elmenekültek, miután egyikük ittasan átvéve a kormányt, közös kocsikázásuk során nekiütközött egy út szélén parkoló autónak, elsodorva annak javítását végző sofőrjét és a mellette lévő babakocsiban ülő kisgyermeket.

Az ecsetet tollra cserélte és megírta élete első kisregényét Búcsú Alinda, kiskunfélegyházi képzőművész. A delamár című könyvének bemutatója december 13-án, szerdán 17 órakor lesz a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Kedvcsinálóként a szerzővel beszélgettünk.

Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. egy új, 23,8 MWp beépített teljesítményű naperőművet épített európai uniós támogatással Kecskemét Borbás városrészében, 41 hektár területen. A 9,748 milliárd forintos beruházást 41 százalékban KEHOP támogatásból, 59 százalékban saját forrásból finanszírozta az MVM Csoport. A naperőmű üzembe helyezése szerdán történt meg, ami egyben a kecskeméti Gokart Hotelben tartott projektzáró napja is volt.

A N. Z. nyugalmazott őrnagy, vadászpilóta sztár vezette azt a Cessnát, amit az ír hatóságok pénteken lefoglaltak a fedélzetén nyolcmillió euró értékű heroinnal.

A havas, csúszós utak miatt több baleset miatt is vonulnak a tűzoltók Bács-Kiskunban szerda este.

Idén harmadik alkalommal rendezte meg a kecskeméti 13. Hadkiegészítő Toborzó Iroda és a Gáspár András Technikum a középiskolásoknak a Mikulás Fekvenyomó Kupát szerdán, az iskola tornacsarnokában. Gáldonyi Sándor őrnagy, irodavezető elmondta, hogy évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a három éve még próbaképpen megrendezett sportesemény: immár országossá terebélyesedett, és több mint 130 fiatal nevezett az ország számos településéről.

Szerda hajnaltól havazás kezdődött az ország dunántúli területein. Változó intenzitással, de gyakorlatilag folyamatosan esik a hó az ország nyugati részében. A legújabb meteorológiai előrejelzések alapján a havazás ezeken a területeken kitarthat a csütörtök reggeli órákig, sőt, átterjedhet az ország többi vármegyéjére is. A Magyar Közút mind a 80 mérnökségén keresztül továbbra is ütemezetten, folyamatosan fogja végezni a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat.

A Kiskunfélegyházi Mentők Alapítvány munkatársai huszonhárom éve azon fáradoznak, hogy javítsák a betegellátás színvonalát Félegyházán és vonzáskörzetében. Célkitűzéseik megvalósításához szerencsére mindig partnerekre találnak. Régi támogatójuk például az Eltszer Kft., melynek ügyvezetője idén 750 ezer forinttal segítette az alapítványt.

Késely Ajna bronzérmet nyert szerdán 800 méter gyorson az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában