Soltszentimre / Fülöpszállás

2022.10.12. 17:59

Sikeres volt a Kígyósi Csárda szakácsainak jótékonysági akciója

Eredményes volt a Kígyósi Csárda szakácsainak jótékonysági akciója, akik magyar Guinnes-rekordot állítottak fel a minap  23,36 négyzetméteres hidegtálukkal. Az ételből több mint ötszáz adagot osztottak ki ingyenesen. A becsületkasszába került összeget Szűcs Péter soltszentimrei mozgássérült javára ajánlották fel.

Gulyás Sándor

– A Guillain–Barré szindrómában szenvedő Szűcs Péter, munkába járáshoz szükséges aktív kerekesszékre gyűjtött, amiről a Petőfi Népében megjelent cikkből értesültünk. Ekkor határoztuk el, hogy a magyar Guinnes-rekord kísérletünkből befolyó pénzt az ő megsegítésére ajánljuk fel. Hidegtálunk összsúlya 425 kilogramm lett, amiből 124 kilogramm volt a faragott zöldség. Az ételt 23,36 négyzetméteren tálaltuk fel. Kezdeményezésünk a vártnál eredményesebbnek bizonyult, hiszen a nagy értékű kerekesszék árának több mint felét sikerült összegyűjtenünk – mondta el a baon.hu érdeklődésére Balog Martin főszerevező, a Kígyósi Csárda konyhafőnöke.

A képen (balról): Hodován László, a Kígyósi Csárda tulajdonosa, Szűcs Péter és Balog Martin. 
Fotós: Beküldött fotó

A betegsége miatt nyaktól lefelé teljesen lebénult Szűcs Péter négy év múltán, mára, hatalmas akaraterejének köszönhetően eljutott addig, hogy ha járókerettel is, de nemrégiben sikerült egyedül, saját lábán kisétálnia háza udvaráról az utcára. Egy évvel ezelőtt egy régi solti óvodás társ jóvoltából munkához jutott egy számítástechnikai üzletben, ahol televízió javítással foglalkozik. 

– Az üzletben napi négy órában dolgozom, ahová Soltszentimréről járok autóval. Aktív kerekesszéket használok, ami lehetővé teszi, hogy képes legyek közlekedni. A huszonöt éves székem időközben tönkrement. Ennek pótlása érdekében kerestem támogatókat, mivel az újat saját erőből nem tudtam megvásárolni. A szakácsok segítségének köszönhetően nem kellett sokáig várnom, az új széket a minap állítottam „üzembe”, amit alkatrészenként raktam össze. A szakácsok, illetve valamennyi támogatóm segítségéért nagyon hálás vagyok – fogalmazott a soltszentimrei férfi.

Szűcs Péter mielőbb szeretné elhagyni a kerekesszéket, amire a gyógytornász szerint két-három év múlva nyílik reális esélye.

Világrekord lett a hidegtál

A szakácsok, amellett, hogy jótékonykodtak, nem csak országos, hanem világrekordot állítottak fel hidegtálukkal. A csúcsot ez idáig az indiaiak tartják, éltelük összsúlya azonban csak 375 kilogramm, mérete pedig 22,26 négyzetméter. A Fülöpszálláson készült hidegtál nem hivatalos világrekord, mivel bejegyzése rendkívül költséges lenne. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában