Cum Gratia-díj

2023.11.21. 13:23

Díjjal ismerték el a kiskunhalasi pedagógus munkáját

Az Öreg Diákok Halasi Egyesülete átadta az idei Cum Gratia-díjat, amelyet Fenyvesi Györgyné kapott. Pedagógusi pályafutását 1973-ban Kiskunhalason a Szűts József Általános Iskolában kezdte, katona férjét követve, később Kiskőrösön és Szentesen is tanított, majd visszatért Kiskunhalasra, ahol előbb az alsóvárosi iskolában, utána pedig ismét a Szűts József Általános Iskolában tanított egészen nyugdíjba vonulásáig.

Pozsgai Ákos

A képen: Fenyvesi Györgyné

Forrás: Beküldött fotó

Kovács Sándor, az Öreg Diákok Halasi Egyesületének elnöke a díjátadón elmondta, hogy tíz évvel ezelőtt alapították meg a Cum Gratia-díjat, azzal a céllal, hogy minden évben a volt tanítványok javaslatai alapján egy-egy olyan pedagógusnak adják át, aki aktív pályafutása során kimagasló teljesítményt nyújtó pedagógusi munkája során.

A városi könyvtárban tartott idei díjátadón Fenyvesi Györgyné volt tanítványainak nevében Nagy-Apáti Ivett úgy fogalmazott, hogy „ez a díj azért kiváló kezdeményezés, mert egyáltalán nem biztos, hogy a tanítók, tanárok tudatában vannak annak, hogy a régi diákok nem csak hálásak a sok-sok letanított tanóráért átadott szakmai tudásért, hanem bizonyos dolgokat azért tesznek így vagy úgy felnőtt korunkban, mert jónéhány kiváló pedagógus erre tanította őket.”

Fenyvesi Györgyné a Cum Gratia-díjat Kovács Sándor egyesületi elnöktől vette át, azt mondta, „csodálatos érzés ezt az elismerést megkapni olyan volt diákjai jelölése alapján, akik ma már érett felnőtt emberek.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában