Összefoglaló

2023.11.18. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 18.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A kecskeméti Miklós Bernadett először csupán hobbiként tekintett a szarvasgombászatra, azonban rövid idő után rájött arra, hogy ez az ő igazi hivatása. Maga képezi saját és mások kutyáit is, sőt, szarvasgomba-ültetvények kialakításában is segít másoknak.

A 2023. év költségvetési, pénzügyi szempontból különösen nagy kihívások elé állította az önkormányzatot és az intézményrendszert – mondta Filvig Géza a Kalocsa polgármestere a városháza dísztermében tartott közmeghallgatáson, amely polgármester tájékoztatójával és a jövőre vonatkozó fejlesztési elképzeléseket ismertető prezentációval kezdődött.

Maga mögött hagyta az esőt és a hideget a kecskeméti influenszer.

A Kecskeméti Piac már készül az ünnepekre. November 26-án tartja meg a Karácsonyi vásárt a Budai utcai piacon.

Újabb baleset: megsérült egy magyar színész a színpadon, kórházba vitték.

II. András király és Merániai Gertrúd lánya Szent Erzsébetként vált közismertté a magyarság körében. A szentéletű királynő egyházi emléknapjához közeledve rövid megemlékezést tartott a kecskeméti Wojtyla Ház sorsközössége pénteken a déli ételosztás előtt. A rendezvényen a szegények jó hírt kaptak: karácsony előtt ajándékokhoz juthatnak.

Az izraeli hadsereg egy órát adott a Sifa Kórházban tartózkodónak a távozásra.

November 18-án szombaton mutatja be Kecskeméten, a Ciróka Bábszínház legújabb produkcióját, amelynek címe: Tiszavirág – meg minden, ami véletlen eszembe jutott valakinek a születésnapján. A Varsányi Péter által rendezett előadás a Találtunk egy kalapot, óvodásoknak szóló mesesorozat része.

Megrázó képek: fiatal nő halt meg egy autóbalesetben Csepelen.

A magyarok 39 százaléka havi rendszerességgel tesz félre a nyugdíjas éveire.

Ma tartotta 30. tisztújító kongresszusát a Fidesz, ahol a küldöttek Orbán Viktort újabb két évre a párt elnökének választották, valamint megválasztották az alelnököket és a párt bizottságainak vezetőit, tagjait. Az esemény házigazdája Varga Judit országgyűlési képviselő és Szita Károly, Kaposvár polgármestere volt. A kongresszust a miniszterelnök beszéde zárta.

Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. valamennyi egysége. Ennek kapcsán sok fontos, hasznos és közérdekű információt osztott meg dr. Sztana Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatóságának igazgatója a Hír FM kecskeméti adásában.

Több, mint tíz éve minden évben november 17-én a koraszülötteket és az őket segítő egészségügyi dolgozókat ünnepeljük. Ennek apropóján november 18-án, szombaton 10 órától családi napot tartottak Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában