Aranyhomok Portéka Vásár

2023.10.25. 13:45

Nagy sikert aratott az Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskemét főterén

Nagy érdeklődés mellett zajlott le a XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnep és Aranyhomok Portéka Vásár Kecskemét főterén. A péntektől hétfőig tartó rendezvény gazdag programkínálattal várta a látogatókat.

Sebestyén Hajnalka

Nemzeti Vágta győztesei az Őszi Helyi Termék Ünnepen, Kecskemét főterén

Fotó: Bús Csaba

A részletekről Hamzáné Lakó Judit, a szervező Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára adott számot. Minden korosztály számára szórakoztató, közösségi programokkal készültek. Hagyományőrző és gyermekprogramok egyaránt gazdagították a kínálatot. Bemutatták a Kecskemét térségi szőlőfajtákat és a Város bora cím nyertes borászatait. A rendezvényen együtt jelentek meg és kóstoltattak a „Kecskemét Város Bora” címet elnyert pincészetek. A pénteki megnyitó keretében a Nagy Koccintás elnevezésű rendezvény nagy sikert aratott. 

A négy nap alatt a gyerekeket többek között Hagyományőrző Játékbirodalom, népi és ügyességi játékok, a jakabszállási Magyarkert kézműves foglalkozásai, bábelőadás, állatsimogató, mini óriáskerék, kisvonat várta, a felnőtteknek pedig borkóstolóval, jótékonysági látványfőzéssel, kistermelői finomságokkal, különleges egyedi kézműves termékekkel kedveskedtek a szervezők.

A szombati nap egyik kiemelkedő eseménye volt a 16. Nemzeti Vágta győzteseinek hintós bevonulása 

A helyszínen találkozási lehetőséget biztosítottak a szervezők az idei év helyezettjeivel: 2023 leggyorsabb lovasa címet elnyerő Tóth Tamarával, a Kishuszár Vágta 1. helyezett Rozs Anna Júliával, és a Köncsögi Ménessel 2. helyen végzett Nagy Gáborral. 17 órától a Nemzeti Vágta győztesei pódiumbeszélgetés keretében osztották meg élményeiket a nagyérdeművel. A beszélgetést Ladányi-Kovács Zoltán, a Nemzeti Vágta ügyvezetője vezette.

Szintén szombati rendezvény volt a helvéciai örömtekerése. A nagyközségből indult a csapat, és kerékpárral közlekedve az új Kiskőrösi úton érkeztek be Kecskemétre, megköszönve, hogy a nyáron elkészült az út aszfaltozása. 

Az Őszi Termék Ünnepen több koncert, jótékonysági főzés, táncos bemutató színesítette a programot. Fellépett többek között Csordás Tibi a Fiestából, a Veracruz, Buknicz Citera, Pirossapkások, Spreading Zenekar, Bor’ La Bor zenekar, Bitter Monday, Monokini - Bikini Tribute Zenekar, Csörömpölők Együttes, a TST Tánciskola, a Grapevine tánciskola, a Városföldi Napsugár Nyugdíjas Klub, a Kecskeméti Zenészegylet, a Gray Dove zenekar, a Kodály Zoltán Vegyeskar, Bíró Csongor Vité. Bemutatót tartott a Hetényegyházi Kutyaiskola.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában