Kecskemét

2023.10.02. 07:00

Minden gyógyulni vágyót várnak az Anonim Alkoholisták regionális találkozójára

Október 6 és 8. között, péntektől vasárnapig immár 23. alkalommal tartják meg regionális találkozójukat az Anonim Alkoholisták a kecskeméti Piarista iskolában. Az Anonim Alkoholisták 12 lépésének idén a hetedik, nyolcadik és kilencedik lépése, illetve hagyománya köré szerveződik az esemény. E stációk jelentik azt az elméleti és gyakorlati alapot, ami alapján az alkoholista megváltoztatja az életét – mondta el Tamás, aki maga is részt vesz a találkozó szervezésében.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A három napos találkozó programjait a kecskeméti és környékbeli csoportok tartják. Tamás elmondta, hogy Kecskeméten és a környező településeket sok lelkes felépülő csoport működik, a hét majdnem minden napján.
A rendezvényre minden esztendőben 5-700 fő látogat el, ami garancia arra, hogy számos tapasztalat elhangozzék a foglalkozásokon, így mindenki talál kapcsolódási pontot a résztvevőkhöz és a 12 lépéses programhoz.  Tamás hangsúlyozta, hogy a közösség nagyon fontos eleme az anonimitás, így vezetéknév nem hangzik el, illetve a sajtóban megjelenő tudósításokban arc nem szerepelhet.

A rendezvény mindenki számára nyitott, akár felépülő, akár még csak a változtatás gondolata fogalmazódott meg benne. A résztvevők számos élettörténetet és kiutat ismerhetnek meg egymás által.  Mindez ahhoz is segítséget jelenthet, hogy azonosulási pontokat találhatnak bennük az ellátogatók, és sokkal nagyobb az esély, hogy normális mederbe terelhetik életüket.

Mivel az alkoholisták családja is szenved a betegségtől, családtagokat is várnak, akik érintettek és nem tudják mi a teendő egy alkoholista családtaggal, azok tanácsokat kaphatnak a foglalkozásokon.

– Aki eljön, azt egy nyitott, és befogadó közeg várja. Bárki elmondhatja gondolatait, érzéseit, tapasztalait. Ez sorstársak közössége, empatikus közeg, ahol a szégyen sem kell, hogy visszatartsa a gyógyulni vágyót – mondta Tamás, aki maga is az Anonim Alkoholisták rendszerében találta meg azt az utat, ami segíti felépülését, és 20 év aktív alkoholizmus után képes józan lenni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában