Adománygyűjtés

2023.10.09. 11:55

Leégett egy család háza, most összefogott értük Ballószög – galériával, videóval

Szeptember 24-én tűz ütött ki a négytagú ballószögi Bene család Zsíros dűlői otthonában, aminek következtében megsemmisült az épület tetőszerkezete, így a ház lakhatatlanná vált. A családnak nem volt biztosítása, így a semmiből kell újjáépítenie otthonát.

Horváth Péter

Jótékonysági süteményvásárt rendezett az önkormányzat a Bene család javára

Fotó: Horváth Péter

Ballószög önkormányzata 500 ezer forinttal segíti a Bene családot és gyűjtést szervezett nekik, ahol folyamatosan várják az adományokat. Ballószög összetartó közössége tovább ment és a már korábban bajba jutott a családok megsegítésekor is bevált recepthez nyúlt: jótékonysági süteményvásárt rendezett az önkormányzat a Faluházban vasárnap délután. 

Nagy Gabriella művelődésszervező, az esemény koordinátora elmondta, hogy sokan jelentkeztek süteménykészítőnek, és egyik felajánlás hozta a másikat, míg végül a helyiek számos programlehetőséget biztosítottak a gyűjtéshez. 

Házi László és Bodnár Ildikó felajánlása jóvoltából egy Csepel D346 teherautóval lehetett élményautózáson részt venni. A 15-20 perces fordulókkal a környező utcákra, földutakra vitte el László a hadsereg egykori igáslovával a platón utazókat. A Hartyáni család jóvoltából Mercedes Pullman-nal is lehetett élményautózni, a 8 személyes, egykori, német reptéri taxin. Zrínyi Istvánné Erzsike arc- és testfestéssel, mézeskalács díszítéssel járult hozzá a jótékonysági eseményhez. A hagyományőrző fajátékokat Fülöp Ákos hozta a Fenyvestanyáról, míg Szatmári Alexandrának köszönhetően lovagolhattak is a jótékonykodó kilátogatók. Az eseményen a Spreading Formation zenélt.

A sütivásár igen sikeres volt, a nagy számú sütemény gyorsan elfogyott a kínálóasztalokról, végül 1,1 millió forint gyűlt össze vasárnap. Aki segítené a bajba jutott családot, azt az önkormányzat elkülönített számlaszámán teheti: „Károsultak megsegítése Ballószögön” 50460100-10014286. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában