Túra

2023.10.16. 13:15

A Magyar Zarándokúthoz csatlakoztak a bajai nagycsaládosok

Bajáról folytatták a tavasszal megkezdett útjukat a keresztény szellemiségű Magyar Zarándokút tagja.

Márton Anna

A zarándokúthoz csatlakozó bajai résztvevők a Duna-hídig kísérték a Magyar Zarándokút Egyesület tagjait, akik a következő állomásként Bátát jelölték meg

Fotó: Beküldött fotó

Az Esztergom és Máriagyüd közötti séta − ami a barátságot, a békességet, a szeretetet, az elmélyülést és megnyugvást jelképezi − utolsó szakaszához zászlós zarándokként csatlakozott Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, a közelmúltban alakult Bácskai Körtevirág Nagycsaládos Csoport, a helyi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és KDNP csoportok néhány tagja.  

Az alakuló ülés óta ez volt első közös eseményük, amely során csatlakoztak a zarándokúthoz − mondta Kámánné dr. Bari Bernadett, a Bácskai Körtevirág Nagycsaládos Csoport vezetője. Hamarosan szeretnének egy programot szervezni, amikor bemutatkozik csapatuk, ezt követően toborzásba is kezdenek.

 Fotó: Beküldött fotó

Az elmúlt 14 évben, amióta minden évben megrendezik a zarándokutat, minden évben felkérnek egy jeles személyiséget, aki az évnyitó zarándoklat során elkíséri őket, idén Kardosné Gyurkó Katalint kérték fel − mondta Rumi Imre, a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke a Tóth Kálmán téren. Az évnyitó zarándoklatot úgy tudták tavasszal megszervezni, hogy Esztergomtól Bajáig jöttek, de idő és energia hiányában nem folytatták az utat. Már akkor megbeszélték, hogy folytatni fogják, erre most kerül sor, tette hozzá.

Fotó: Beküldött fotó

Nagy örömmel vették tudomásul, hogy Baján megalakult a Bácskai Körtevirág Nagycsaládos Csoport mert ez azt jelenti, hogy Bajának van jövője, a jövő pedig a családokkal képzelhető el − fogalmazott Kardosné Gyurkó Katalin. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete egy értékalkotó közösség, akik próbálják népszerűsíteni, mennyire jó érzés igent mondani a családra, és ha e mögött még egy közösség áll, bátrabban születnek meg a gyermekek. A civil szervezet az értékfelmutatást, a közösségépítést, és az érdekvédelem témaköröket tartja leginkább fontosnak.

Kardosné Gyurkó Katalin és Rumi Imre
Fotó: Beküldött fotó

A most megalakult bajai csoport is képes lesz képviselni a családok érdekeit, hangsúlyozta az egyesület vezetője.  

A zarándokúthoz csatlakozó bajai résztvevők a Duna-hídig kísérték a Magyar Zarándokút Egyesület tagjait, akik a következő állomásként Bátát jelölték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában