Beruházás

2023.10.17. 19:56

A közönség is megtekintheti az új biomassza fűtőművet Kecskeméten

Október 27-én, pénteken tartják a távhőszolgáltatás napját. Ebből az alkalomból a kecskeméti Termostar Kft. csapata megnyitja a nagyközönség előtt az új, Mindszenti körúti biomassza fűtőművet.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A biomassza fűtőmű hivatalos átadásának másnapján regisztráció után bárki ingyenesen megtekintheti a létesítményt. 

Az idei fűtési szezon korszakváltást jelent a kecskeméti távhőszolgáltatás történetében. A Széchenyi 2020 program keretében kiemelt kormányzati beruházásként megvalósított átfogó fejlesztés a befejezéséhez érkezett. Hamarosan megkezdi működését a megújuló energiát hasznosító, új Termostar -fűtőmű a Mindszenti körúton, és üzembe áll az összességében mintegy 6 kilométer hosszú, korszerű, hőszigetelt gerincvezeték, amely egységes rendszerbe kapcsolja az új fűtőművet a már meglévő Szultán utcai és Akadémia körúti fűtőművekkel.

A beruházás eredményképpen a hőtermeléshez felhasznált földgáz mintegy 80 százalékát megújuló energiaforrással váltja ki a Termostar . Ez tovább erősíti az ellátásbiztonságot, Kecskemét energiagazdálkodására nézve pedig óriási előrelépést jelent a megújuló energia ipari méretű hasznosításában.

Október 27-én, a Termostar Mindszenti körúti telephelyén az üzemlátogatás két csoportban történik majd. Érkezés: 8:45 óra (1. csoport), 10:45 óra (2. csoport). Csoportindulás: 9 óra és 11 óra. Az üzemlátogatás időtartama: 50 perc.

Jelentkezési alsó korhatár: 10 év.

Regisztráció: https://termostar.hu/tavhoszolgaltatas-napja/tavhoszolgaltatas-napja

Regisztráció határideje: 2023. október 22.

Parkolás: A Termostar-telephellyel szemben kijelölt parkolókban.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában