XV. Rezét Kupa városismereti verseny

2023.09.23. 19:33

Városismereti vetélkedőt szerveznek Baján

Játékos formában szeretnének ismeretet nyújtani Bajáról a XV. Rezét Kupa városismereti verseny szervezői. Az izgalmas program keretében a város történetéről, híres épületeiről, embereiről, műalkotásairól tudhatnak meg többet a versenyzők, illetve szeretnék megismertetni azokat a rejtett kincseket, melyeket városlakóként gyakran nem is vesznek észre.

Rab Rita

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

− A verseny főbb témája: Jelky András, a világjáró szabólegény, a rendező a REZÉT SE Természetjáró Szakosztálya. A rajt időpontja és helye október 1-je, vasárnap 8 - 9 óra között a versenyközpontban, az Eötvös József Főiskola C épület aulájában lesz – tudtuk meg Franczva László szervezőtől. 

A versenyt több kategóriában hirdetették meg. Bárki részt vehet az alábbi kategóriák egyikében: általános iskolás, középiskolás, családi (szülő és 14 éven aluli gyermek), felnőtt és felnőtt vidéki. Az iskolás kategóriákban felnőtt nem kísérheti a gyerekeket. A csapatok létszáma: 2 fő, családi kategóriában legfeljebb 5 fő. A verseny ideje 3 óra lesz. 

A szükséges felszerelés mindössze íróeszköz és óra. A verseny úgy zajlik, hogy a nevezés után a rajtban minden csapat megkapja azt a feladatsort, amely alapján a városban meghatározott helyszíneket kell felkeresni, és az ahhoz kapcsolódó kérdésekre válaszolni a megadott szintidőn belül. A szintidő túllépéséért hibapont jár. Elsősorban a helyszínen található adatokat tekintik mérvadónak. A feladatok megoldásához telefon és internet nem használható. 

Eredményhirdetés a célban körülbelül 14 órakor lesz. Minden kategória győztesei kupa, az 1-3. helyezett csapatok tagjai érem és oklevél díjazásban részesülnek. Emellett tárgyi jutalmakat is átadnak. Kiosztják a legaktívabb iskola (a legtöbb diákkal résztvevő iskola) díját is. Általános iskolás kategóriában és 14 év alattiaknak nincs nevezési díj. Egyéb kategória esetén a nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában