Programok

2023.09.26. 18:26

Robotóra és Jedi Akadémia is várja a fiatalokat a kecskeméti könyvtárban

Egymást érik a gyermek- és ifjúsági programok a Katona József Könyvtárban a következő napokban is. Csütörtökön 15 órától nyolc éves kor felett várják a programozás iránt érdeklődő fiatalokat a Könyvtári robotóra foglalkozásra. A robotórát minden csütörtökön Molnár Dániel tartja. A részvétel ingyenes, de érvényes olvasói tagsághoz kötött.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Jó hír a Star Wars rajongóknak: csütörtökön 16.30-tól újra lesz Jedi Akadémia. A mostani találkozó címe: Ami a filmekből nem derül ki. A részvevők Molnár Dániellel beszélgethetnek kedvenceikről. A program nyitott, újabb rajongókat is örömmel fogadnak. 

Szombat délutánra egy kis határon túli kitekintést ajánl a könyvtár. Az Európai VáRosok sorozat keretében 13 órától Finnország szépségei tárulnak a közönség szeme elé, elsősorban a nagyvárosainak történetei. A résztvevők VR szemüveg segítségével ismerhetik meg ingyenesen egy-egy ország látnivalóit, ezúttal Írországot. A programot a könyvtárban működő Europe Direct Bács-Kiskun rendezi meg.

Szombaton 15 órakor a legkisebbeket szólítja meg a Túl az Óperencián családi mesedélután. Molnár-Faragó Éva könyvtáros Marék Veronika egyik történetével, a Kippkopp gyerekeivel készül az 5 éven felüli gyerekeknek. A foglalkozáson lehetőség a szülőkkel közös alkotásra, ahogy az otthoni olvasmányok kiválasztásában is segítenek.

Végül egy kis előzetes a jövő hét programjaiból. Az idei Országos Könyvtári Napok programjai igazán bőségesek, tele neves írókkal, költőkkel. Többek között október 5-én, csütörtökön 17 órától Lackfi János író, költő és műfordító látogat el a könyvtárba, hogy egyik idén megjelent regényéről, a Rockyról meséljen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában