Beruházás

2023.09.14. 20:45

Megszépül a harangláb a kecskeméti Hunyadi téren

Megkezdődtek a kecskeméti Hunyadi téren a karbantartási, szépítési munkálatok. A zöldfelületek rendezése után most a harangláb festése zajlik.

Lizik-Varga Katalin

Már elkezdődtek a munkálatok

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Néhány hete számoltunk be arról, hogy a Hunyadi tér állapotának javítása érdekében az orvosi rendelők előtti zöldfelület rendezéséről és a harangláb felületének kezeléséről döntöttek.

– A fák és a bokrok metszése már megtörtént, jelenleg pedig a harangláb festése zajlik – tájékoztatott Pászti András hunyadivárosi képviselő. Mint mondta, a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai, ahol szükséges volt, megmetszették a fákat, a kiszáradt növényeket pedig kivágták. Hangsúlyozta, hogy az építmény felújítása már időszerű volt, ezért is örül annak, hogy a faanyag megóvása érdekében a haranglábat most impregnáló festékkel vonják be.

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Idén nyáron, a városrész néhány vállalkozójának a jóvoltából a haranglábra egy GPS-alapú precíziós időzítőt is felszereltek, aminek köszönhetően azóta minden délben automatikusan szólal meg a harang a Hunyadivárosban a nándorfehérvári diadal emlékére. A festési munkálatok befejezése után teljes pompájában állhat az építmény a Hunyadi téren.

A jövőben tovább folytatják a kedvelt park szépítését. A tervek szerint nemsokára a Kecskeméti Szakképzési Centrum kőműves diákjai a tér ülőalkalmatosságainak egy részét segítik átalakítani. 

Fotó: Lizik-Varga Katalin

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában