Jótékonysági akció

2023.09.15. 12:41

Hatezer darab jégkrémet osztott szét a halasi iskolákban a Rotary

A mostani jótékonysági akció keretében egy szolnoki rotary-tag ajánlott felt 60 ezer darab jégkrémet a Rotary Magyarországért részére, ebből a kiskunhalasi Rotary 6 ezer darabot kapott, amit Kiskunhalason és Kunfehértón iskolások és óvodások között osztottak szét.

Pozsgai Ákos

Jégkrémet osztott a Rotary

Fotó: Pozsgai Ákos

Kiskunhalason valamennyi általános iskola, a középiskolák közül pedig a Szilády Áron Gimnázium és a Bibó István Gimnázium diákjai kaptak a finom gyümölcs ízű jégkrémből. A jeges finomságból jutott a kunfehértói Borostyán Waldorf Általános Iskola diákjai és a helyi óvodásoknak is, tudtuk meg Szakadáti Lászlótól, a halasi Rotary soros elnökétől. Elmondta, hogy egy szolnoki Rotary-tagtársuk ajánlott fel összesen 60 ezer darab jégkrémet a Magyarország Rotary számára, ebből jutott 6 ezer darab a Rotary Kiskunhalasi Szervezetének.

Fotó: Pozsgai Ákos

A kiskunhalasi Rotary legutóbb 2021. tavaszán összesen 12 ezer jégkrémet osztott szét a városban, akkor a halasi kórház dolgozóinak is jutott a felajánlott jégkrémből.

Szakadáti László közölte azt is, hogy a halasi Rotary már készül a karácsonyi adományosztásra is, amely során minden évben mintegy félszáz rászoruló család számára juttatnak el tartós élelmiszert, édességet és tisztítószereket több millió forint értékben. A kiválasztott családokat személyesen keresik fel és adják át az ajándékot. A felajánlott adományok értékét a halasi Rotary tagjai adják össze. 

Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában