Rendezvény

2023.09.02. 20:16

Fergeteges nyitóbulival indul a kerekegyházi KerekFeszt

Az idei évben is megrendezi a már hagyományos KerekFeszt rendezvényét Kerekegyháza város önkormányzata, melyre idén minden eddiginél színesebb programmal várják a helyi és a távolabbi településekről érkező látogatókat.

Gulyás Sándor

A szüreti felvonulás az egyik meghatározó eseménye a KerekFesztnek

Fotó: Gulyás Sándor / archív-felvétel

A program szeptember 15-én este egy fantasztikus nyitóbulival indul, melyre két sztár DJ is meghívást kapott. Elsőként DR BRS, majd DANTE pörgeti a lemezjátszókat az éjjel egy óráig tartó szabadtéri diszkó keretében.

Másnap igazi stíluskavalkáddal várják a szervezők a szórakozásra vágyókat. A helyi művészeti csoportok fellépésével indul a színpadi program, ahol a világot jelentő deszkákra lépnek a Kereki Nótások, a Tavaszi Szél Népdalkör, a legkisebbeket a Kerekegyházi Bóbita Óvoda Mókus csoportjának óvodásai képviselik, majd a SilverGroup tánccsoport mutatja be legújabb koreografiáit. Ezzel egyidőben elindul a hagyományos szüreti felvonulás, melyre idén is nagyszámú fogatra és lovasra számítanak, valamint izgatott várakozás előzi meg a Tojásfutamot, amelynek győztesei viselhetik egy éven keresztül Kerekegyháza Tojáskirálya (Hercege) és Tojáskirálynője (Hercegnője) kitüntető címet. A gyerekek nagy örömére Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar ad élő koncertet, majd a Tihanyi Vándorszínpad Operettgálára várja a műfaj kedvelőit minden korosztályból.

Az esti programkavalkádot megelőzően dr. Kelemen Márk polgármester köszönti a látogatókat, ekkor kerül átadásra a Virágos Kereki Porta díj, és a Tojásfutam győztesei is megkapják koronáikat.

A fesztivál minden éven nagyon sok érdeklődőt vonz
Fotó: Beküldött fotó

Az ünnepélyes pillanatok után a szórakozás kapja a főszerepet. A nagyszínpadon a kecskeméti INVERZ zenekar élő koncertje alapozza meg a hangulatot, a minden kétséget kizáróan legnagyobb érdeklődést kiváltó Kowalsky meg a Vega nagykoncertje előtt, melyet animációs lézershow követ. A látványshowt követően a Zorall zenekar a legnagyobb magyar és nemzetközi slágereket öltözteti a rockzene köntösébe, majd a rendezvény zárásaként retró diszkó zárja a programot.

A kísérőprogramok sem maradnak el, vidámparkkal, borutcával és kézműves vásárral készülnek a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában