Kecskemét

2023.09.18. 11:18

A kulturális örökség napját ünnepelték a Cifrapalotában

Szeptember harmadik hétvégéjén a Cifrapalota színes programokkal készült.

Orosz Fanni Flóra

Cifrapalota

Forrás: Kecskeméti Katona József Múzeum

– Műemlékeink, történeti épületeink velünk élnek, életünk szerves részei, színhelyei, emlékeink őrzői, identitásunk alkotóelemei. Fennmaradásuk érdekében azonban elengedhetetlen, hogy szeressük, gondozzuk, karbantartsuk, méltó módon használjuk őket és megfelelő tisztelettel, szakértelemmel nyúljunk hozzájuk – olvasható a Kulturális Örökség Najainak leírásában.

Szombaton és vasárnap a Kulturális Örökség Napjai alkalmából ingyenesen látogathatták a Cifrapalotát. Ezentúl különleges túrán is részt lehetett venni, hiszen két alkalommal is körbevezették a látogatókat a Cifrapalotában, és a pincétől a padlásig, minden műemléket megcsodálhattak. A felnőttek mellet a gyerekeknek sem unatkoztak, ugyanis családi kézműves foglalkozással is készültek a kétnapos esemény szervezői, ahol különleges technikákat lehetett elsajátítani. A foglalkozáson szecessziós virágok és növények készültek színezéssel, üvegfólia-festéssel, dolgozhattak fémdomborítással, papírdúccal és linómetszéssel is. A legkisebbek pedig a nyomozók bőrébe bújhattak: Dr. Agytröszt – Ügyet Lenke és az elveszett lelet címmel családi nyomozáson vehettek részt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában