Képzés

2023.08.24. 14:51

Honvéd Kadét Program indul a bajai szakképző iskolában – galériával

A 2024/2025-ös tanévtől Kadét 1 program indul a bajai Déli ASzC Bereczki Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskolában, a Magyar Honvédség 4. Területvédelmi Ezrede között létrejött megállapodás értelmében. A megállapodás ünnepélyes aláírását szerda délután tartották. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője, Széll Péter alpolgármester, az intézmény egykori igazgatója.

Márton Anna

A megállapodást Huszár Ferenc ezredes, Szerdai Zsuzsanna a Déli ASzC főigazgatója, Koch Zsuzsanna igazgató asszony, írták alá

Fotó: Márton Anna

A Magyar Honvédség részéről Huszár Ferenc ezredes köszöntötte a jelenlévőket. Hangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédség alapvető feladata a haza védelme. A feladatok sokszínűsége eltérő szaktudást igényel.

− A Magyar Honvédség számára kiemelten fontos a Honvéd Kadét program mely nem csupán a hazafias és honvédelmi nevelés színtere, hanem a fiatalok számára is egy olyan lehetőség, melyben nem hétköznapi tapasztalatok és ismeretek megszerzésére van lehetőség. A honvédelmi nevelés célja, hogy tudatosítsa a haza szeretetének és védelmének fontosságát,valamint hozzájáruljon a fiatalok felelős állampolgárrá válásához − fogalmazott Huszár Ferenc ezredes.

A megállapodást Szerdai Zsuzsanna, a Déli ASzC főigazgatója , Koch Zsuzsanna igazgató asszony, illetve Huszár Ferenc ezredes írta alá. A Honvéd Kadét Program 2017-ben jött létre felváltva, kiegészítve és jelentősen újraértelmezve a Honvédelmi tárca korábbi pályaorientációs programját, hangzott el az eseményen. A program a Honvédelmi Minisztérium által támogatott, megvalósított emelt szintű honvédelmi nevelési tevékenység amely tanórai és szabadidős elemeket egyaránt tartalmaz. A programban azon intézmények vehetnek részt melyek többek között vállalják, hogy együttműködési megállapodást kötnek a Magyar Honvédség egyik számukra kijelölt szervezetével valamint a Honvédelmi Sportszövetséggel.

Az oktatási intézmények szakmai támogatásban, pedagógus továbbképzési programban, valamint mentorálási segítségben részesülnek. Ehhez a programhoz kapcsolódott az eseményen a Déli ASzC Bereczki Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában